Muutokset tarpeen

Ulkoministeriö (UM) aikoo karsia Suomen suurlähetystöjä ja muita edustustoja säästösyistä. Ministeriö arvioi, että toimenpiteiden ansiosta säästöjä syntyy vuosittain 1,3 miljoonaa euroa. Lähivuosina suljetaan presidentin asetuksella lähetystöt Venezuelassa ja Filippiineillä. Samalla Suomen edustustoon Nepalissa nimitetään suurlähettiläs, ja lähetystö Algeriassa avataan uudelleen.

UM painottaa, että lähetystöjen uudelleen asemoinnissa edetään maltillisesti ja niin, että Suomen kansainväliset edut otetaan huomioon. Suomi tukeutuu edelleen myös kiertäviin suurlähettiläisiin. Esimerkiksi Venezuelan lähetystön sulkemisen jälkeen vastuu siirtyy Karibian alueen kiertävälle suurlähettiläälle. Suomella on eri puolilla maailma 99 erilaista toimipistettä, joista 87 on diplomaattisia edustustoja.

Suomen kannalta tärkeää on panostaa maihin, joiden kanssa kaupankäynti on kasvussa. Kansainvälinen valuuttarahasto raportoi viimeisimmässä talousennusteessaan, että esimerkiksi Kiina ja Intia ovat vahvassa talouskasvussa. Niiden imussa koko Aasia on koko ajan kasvamassa mielenkiintoiseksi alueeksi. Myös useissa Afrikan valtioissa talouskasvu on todellisuutta. Suomen on seurattava tarkoin tätä kehitystä ja reagoitava muutoksiin nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Turhat johtajat ja jonninjoutavat isopalkkaiset pikkuviskaalit pihalle – Vai mitenkä oli?

EU-puheenjohtajamaa ei ehdi tehdä mahdottomia

Asiakkaan pitää joustaa, kun tuotanto ei jousta

Uhan alla

Slovenia on pieni suuri maa

Unelma Kuopion Rivierasta etenee Itkonniemellä

Iskut kiirehtivät irtautumista fossiilisista polttoaineista

Uskon ja tieteiden maailmat

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Martat ovat sivistäneet jo 120 vuotta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.