Muutokset tarpeen

Ulkoministeriö (UM) aikoo karsia Suomen suurlähetystöjä ja muita edustustoja säästösyistä. Ministeriö arvioi, että toimenpiteiden ansiosta säästöjä syntyy vuosittain 1,3 miljoonaa euroa. Lähivuosina suljetaan presidentin asetuksella lähetystöt Venezuelassa ja Filippiineillä. Samalla Suomen edustustoon Nepalissa nimitetään suurlähettiläs, ja lähetystö Algeriassa avataan uudelleen.

UM painottaa, että lähetystöjen uudelleen asemoinnissa edetään maltillisesti ja niin, että Suomen kansainväliset edut otetaan huomioon. Suomi tukeutuu edelleen myös kiertäviin suurlähettiläisiin. Esimerkiksi Venezuelan lähetystön sulkemisen jälkeen vastuu siirtyy Karibian alueen kiertävälle suurlähettiläälle. Suomella on eri puolilla maailma 99 erilaista toimipistettä, joista 87 on diplomaattisia edustustoja.

Suomen kannalta tärkeää on panostaa maihin, joiden kanssa kaupankäynti on kasvussa. Kansainvälinen valuuttarahasto raportoi viimeisimmässä talousennusteessaan, että esimerkiksi Kiina ja Intia ovat vahvassa talouskasvussa. Niiden imussa koko Aasia on koko ajan kasvamassa mielenkiintoiseksi alueeksi. Myös useissa Afrikan valtioissa talouskasvu on todellisuutta. Suomen on seurattava tarkoin tätä kehitystä ja reagoitava muutoksiin nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Talouden rakenteita on viimein remontoitava

Keskusta tarvitsisi heti uuden johtajan

Puhuuko ministeri munakkaan vatkauksesta vai koronasta?

Keskustan alamäki ennakoi hallituksen riitoja

Pihdit voisi pakata fiksumminkin

Mehevää noutopöytää seuraa kitkerä jälkiruoka

Vapauden ilot ja vastuut

Ai, että mikä kansallispuistoihin rinnastettava polkuverkosto Kuopion seudulta näyttäisi löytyvän

Korona ei ole vienyt intoa matkailla kotimaassa

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.