Muutto Kuopioon vesittyy

Edellisen hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) teki tarkan harkinnan ja pitkän poliittisen väännön jälkeen vuonna 2009 päätöksen, että silloin perusteilla ollut Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea sijoitetaan Kuopioon. Ratkaisu oli osa alueellistamista, jonka hallitukset ovat 1990-luvun lopulta lähtien kirjanneet ohjelmiinsa.

Hyssälän ratkaisu nosti erityisesti silloisen Lääkelaitoksen työntekijät takajaloilleen. Muutamia kymmeniä irtisanoutui, suurin osa tyytyi osoittamaan mieltään. Vuonna 2011 nimitetty nykyinen hallitus antoi periksi ja lykkäsi Fimean siirtymistä Kuopioon. Takarajaksi asetettiin vuosi 2018.

Tällä hetkellä tilanne on edelleen se, että Fimean työntekijöistä suurin osa, noin 160, on Helsingissä. Kuopiossa työntekijöitä on noin 60. Kuopion ja Helsingin lisäksi Fimealla on toimipaikka Oulussa.

Uusia virkoja Fimeaan tuli viime vuonna auki vain kolme. Yksi viroista meni Helsinkiin. Määräaikaiset sijoitetaan ylijohtaja Sinikka Rajaniemen mukaan tehtävästä riippuen joko Kuopioon tai Helsinkiin (Yle Savo 8.4.).

Tällä vauhdilla Fimean muutto Kuopioon ei toteudu kolmessa ja puolessa vuodessa, niin kuin on päätetty. Hyvin kummallinen on sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) kommentti, että virka voi olla Kuopiossa, mutta sitä voi hoitaa jossakin muualla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.