Muutto Kuopioon vesittyy

Edellisen hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) teki tarkan harkinnan ja pitkän poliittisen väännön jälkeen vuonna 2009 päätöksen, että silloin perusteilla ollut Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea sijoitetaan Kuopioon. Ratkaisu oli osa alueellistamista, jonka hallitukset ovat 1990-luvun lopulta lähtien kirjanneet ohjelmiinsa.

Hyssälän ratkaisu nosti erityisesti silloisen Lääkelaitoksen työntekijät takajaloilleen. Muutamia kymmeniä irtisanoutui, suurin osa tyytyi osoittamaan mieltään. Vuonna 2011 nimitetty nykyinen hallitus antoi periksi ja lykkäsi Fimean siirtymistä Kuopioon. Takarajaksi asetettiin vuosi 2018.

Tällä hetkellä tilanne on edelleen se, että Fimean työntekijöistä suurin osa, noin 160, on Helsingissä. Kuopiossa työntekijöitä on noin 60. Kuopion ja Helsingin lisäksi Fimealla on toimipaikka Oulussa.

Uusia virkoja Fimeaan tuli viime vuonna auki vain kolme. Yksi viroista meni Helsinkiin. Määräaikaiset sijoitetaan ylijohtaja Sinikka Rajaniemen mukaan tehtävästä riippuen joko Kuopioon tai Helsinkiin (Yle Savo 8.4.).

Tällä vauhdilla Fimean muutto Kuopioon ei toteudu kolmessa ja puolessa vuodessa, niin kuin on päätetty. Hyvin kummallinen on sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) kommentti, että virka voi olla Kuopiossa, mutta sitä voi hoitaa jossakin muualla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.