Mylläkkä siirtyy pohjoiseen

Juuri kun Kuopion kaupungin keskusta alkaa selvitä toriremontin kiusoista, uusi mylläkkä odottaa ruutukaava-alueen pohjoispuolella.

Matkakeskuksen kaavaehdotus lupaa linja-autoaseman ympäristöön toimisto- ja liikerakennuksia peräti 35000 neliötä.

Jo heinäkuussa mylläkkä alkaa perinteisen huoltoaseman linja-autoaseman Shellin purkutöillä. Shellin paikalle tulee pysäköintitalo 900 autolle. Polkupyöräpaikkoja matkakeskuksen alueelle on puolestaan luvassa 750.

Linja-autokenttä valmistuu ensi vuonna. Matkahuolto puretaan myöhemmin. Kerrostalojen rakentaminen alkaa vuoden 2014 syksyllä.

Kolmen toimistotornin kokonaisuus tekee matkakeskuksesta työpaikkakeskittymän–jos kaikki sujuu kuten taustalla on pitkään suunniteltu.

Ajatus kulkee niin, että Savonia siirtyy Technopoliksen tiloihin Savilahden kampusalueelle ja siellä olevat vuokralaiset siirtyvät matkakeskuksen 16- ja 10-kerroksisiin toimistotorneihin, joiden rakennuttamisesta Technopolis on jo ilmoittanut olevansa kiinnostunut.

Kaupungin näkökulmasta paketti on tehty houkuttelevaksi, sillä matkakeskus valmistuisi kerralla.

Onko paketti liiankin houkutteleva? Yrityselämästä on viestitetty, että Technopoliksesta uhkaa tulla liian dominoiva tekijä toimistotilamarkkinoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.