Mysteeri Varkaudessa

Valtavan julkisuuden saanut kolmikuukautisen poikavauvan sieppaus on selvinnyt Varkaudessa. Poliisi kertoi loppuviikolla, että tekoon syylliseksi epäiltynä on otettu kiinni varkautelainen 12-vuotias tyttö. Hän on tunnustanut teon. Tyttö on lastensuojeluviranomaisten huostassa.

Lähes viikon kestänyt piina päättyi sillä tavalla onnellisesti, että vauva löydettiin hengissä ja hän on terve. Myönteistä on lisäksi, että poliisi pystyi kovien paineiden alla selvittämään sieppauksen. Tutkijat ansaitsevat työstään tunnustuksen ja kiitoksen.

Sieppausdraamasta on paljon opiksi otettavaa. Jos tapauksen tultua julki tutkijat pitivät yhtenä vaihtoehtona, että sieppaaja on toinen lapsi. On mahdoton arvioida, miksi 12-vuotias tyttö tekonsa teki. Kodeissa tapauksesta pitäisi kuitenkin keskustella. Voi olla, että pikkutyttöjen nukkeleikit saattoivat olla pontimena tapahtuneeseen.

Sieppaus oli poikkeuksellinen ja aiheutti kansalaisissa hätää ja huolta. Myös huhumylly voimistui viikon aikana. Kaikki tämä on luonnollista ja inhimillistä. Tapaus on poliisille ja lastensuojeluviranomaisillekin erikoinen ja poikkeuksellinen. Viranomaisten tuleekin nyt käydä huolellisesti läpi jutun yksityiskohdat. Maailma on muuttunut, ja tukevaisuudessakin sieppauksia voi tapahtua.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.