Näkeehän sen päältäkin?

Suomessa on aina sanottu, että ”työmies on työnsä näköinen”. Mutta voiko ihmisen ulkoisesta hahmosta päätellä myös hänen poliittisen kantansa ja voiko hänestä sen perusteella tehdä milloin lempeämpää, milloin karkeampaa pilaa?

Tästä nyt keskustellaan väliin varsin tuohtuneeseen sävyyn, kun muuan suomalainen kokosi ajankulukseen internetiin kuvagallerian perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaista. Pohjoismaiset mittasuhteet saaneessa kohussa on mukana myös savolaisia perussuomalaisia, tunnetuimpana heistä Kuopion viime vuosien ainoa vossikkakuski pyöreine silmälaseineen ja harmaine partoineen.

Perussuomalaiset ovat kokeneet tavallisista kansanihmisistä kootun kuvakokoelman loukkaavaksi. Tyypillistä on tälle ajalle, että sivistyneistöä edustavat kokoomus ja vihreät kopioivat kuvaidean välittömästi omaa asiaansa edistääkseen.

Historian saatossa ihmisten ulkonäöstä on tehty paljonkin pilkkaa tavoilla, jotka meistä tämän päivän suomalaisista tuntuvat suorastaan pöyristyttäviltä. Siihen nähden kohu ”tyhmistä” perussuomalaisista on saatu aikaiseksi varsin vähäisistä aineksista. Kenen asiaa tuo julkinen päivittely edistää? Mahdotonta ei olisi, että suurinta satoa eivät korjaa pilkkaajat, vaan pilkatut.

Puolueitten kunniaksi on sanottava, että niillä on sentään vielä kasvot. Ajan suurin yhteiskunnallinen vaikuttaja, markkinavoimat, ovat sen sijaan kasvottomat. Pilkkaa niitä sitten...

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.