NHL on kova maailma

Jääkiekon tasokkaimman sarjan pelisäännöt ovat kovat ja yllätykselliset. Tämän KalPan kasvatti Kasperi Kapanen sai kokea ennen ensimmäistäkään NHL-otteluaan, kun hänet vuosi sitten ensimmäisellä kierroksella varannut Pittsburgh teki Toronton suuret pelaajakaupat. Kapanen siirtyi kaupan osana Torontoon, joka on pitkään ollut kaukana loiston vuosistaan.

Vaikka ensi alkuun maisemanvaihto heikkoon organisaatioon vaikuttaa taka-askeleelle Kapasen uralla, sitä se ei välttämättä ole. NHL:n perustajaseuroihin lukeutuvassa Toronto Maple Leafsissä on pyrkimys rakentaa uusi menestyskonsepti. Projektin ensimmäinen palanen oli huippuvalmentaja Mike Babcockin kiinnittäminen kahdeksan vuoden sopimuksella. Olli Jokinenkin pelasi parhaat kautensa tuolloin huipulla olleen Mike Keenanin alaisuudessa. Babcockin ohjauksessa Kapasen kaltaisilla nuorilla on edellytykset pelaavaan kokoonpanoon ja kohota kiekkomaailman eliittiin. Pittsburghissa hän olisi joutunut kamppailemaan paikkaa hyökkäysarsenaalista, johon kuuluvat Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin.

Lopulta kaikki on pelaajasta itsestään kiinni. Loukkaantumiselle ei voi mitään, mutta avautuvat mahdollisuudet on osattava käyttää hyväksi. Tästä malliesimerkki on uransa viimeisellä kaudella Stanley Cupin voittanut Kimmo Timonen. Hänen ei pitänyt olla mitoiltaan NHL-pelaaja. Timonen oli lisäksi viime kesänä tilanteessa, jossa mentiin järjestyksessä terveys ennen jääkiekkoa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.