Naisia nousee johtoryhmiin

Keskuskauppakamarin keskiviikkona julkaiseman selvityksen mukaan naisten osuuden kasvu pörssiyhtiöiden hallituksissa on pysähtynyt. Se on ikävää, vaikka Suomi tässä suhteessa onkin EU-maiden huipputasoa. Vain kolmessa EU-maassa naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on Suomea suurempi.

Osuuden kasvun pysähtyminen Suomessa on toivottavasti tilapäistä. Keskuskauppakamarin selvityksestä voisi jopa päätellä, että näin on. Parin viime vuoden aikana naisia nimittäin on entistä enemmän nimitetty pörssiyhtiöiden johtoryhmiin. Naisten osuus johtoryhmissä on nyt 20,7 prosenttia, kun se vuonna 2012 oli kaksi prosentti­yksikköä pienempi.

Kuten tiedetään, pörssiyhtiöiden hallituksiin seuloutuu ihmisiä, joilla on kokemusta yhtiöiden johtoryhmätyöstä. Siksi onkin todennäköistä, että päteviä naisia on muutaman vuoden kuluttua kosolti tarjolla myös yhtiöiden hallituksiin.

Erityisen ilahduttavaa on, että naisia ja varsinkin nuoria naisia nimitetään aikaisempaa enemmän liiketoimintajohtajiksi eli johtamaan yritysten bisnestä. Tavallista on, että naisia on enemmän nostettu erilaisten tukitoimintojen kuten henkilöstöhallinnon ja viestinnän johtotehtäviin.

Toivottavasti tämä johtaa siihen, että suomalaisten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajina on melko pian enemmän kuin yksi nainen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Huawei-boikotti haastaa esineiden internetiä

Pohjanmaan ihmetauti

KYSin hieno tarina ansaitsee lujaa tukea jatkossa

Kirkon kohtalon kysymykset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.