Naisvaihtoehto Savosta

Vihreät aloittavat tänään perjantaina Kuopiossa kolmipäiväisen puoluekokouksensa, jossa tehdään poikkeuksellisen merkittäviä henkilövalintoja.

Kansanedustaja Pekka Haaviston nimeäminen vihreitten presidenttiehdokkaaksi menee läpihuutojuttuna. Sen sijaan puheenjohtajasta ja puoluesihteeristä käydään ilmeisen syvällistä aatepoliittista keskustelua, jonka jälkeen ehdokkaista äänestetään.

Kansanedustaja ja vt. työministeri Anni Sinnemäki haluaisi jatkaa vaalitappiosta huolimatta.

Turkulainen kansanedustaja Ville Niinistö näyttää kuitenkin ohittaneen Sinnemäen suosiossa ainakin julkisuudessa jo hyvissä ajoin ennen lauantain vaalia.

Jos Niinistö valitaan puheenjohtajaksi, sillä on vaikutusta myös puoluesihteerin vaaliin. Panu Laturi on valmis jatkamaan pestiään, jonka hän peri neljä vuotta sitten siilinjärveläislähtöiseltä Ari Heikkiseltä. Vihreät ovat kuitenkin pitäneet tapanaan jakaa johtopaikat tasan molempien sukupuolten kesken. Jos puheenjohtaja on mies, puoluesihteerin olisi oltava vihreitten periaatteitten mukaan nainen.

Puoluesihteerin paikalle savolaisilla ja muilla "maakuntien Suomen" vihreillä on tarjottavana hyvä vaihtoehto - kerimäkeläinen Heli Järvinen, joka opetteli valtakunnanpolitiikkaa neljä vuotta kansanedustajana edellisellä vaalikaudella. Toimittajataustainen Järvinen on innostava esiintyjä, ja iso joukko puolueen perusosastoja on suorastaan pyytänyt häntä asettumaan ehdolle puoluesihteerivaaliin.

Puoluesihteerivaalissa on kolmaskin ehdokas, pirkanmaalainen Juhana Suoniemi. Hänet tunnetaan puolueessa huonosti, joten valinta tehdään Panu Laturin ja Heli Järvisen välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.