Neuronin osto oli merkittävä askel Vetrealle

Torstain suuria talousuutisia oli, kun Vetrea Terveys Oy kertoi ostaneensa Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiöltä Neuronin neurologisen kuntoutusliiketoiminnan. Vaikka kaupan kohteen liikevaihto onkin vain neljä miljoonaa euroa, liiketoimen merkitys on konsernille paljon suurempi.

Kauppa varmistaa, että vuosikymmenten aikana Neuroniin kertynyttä huippuosaamista ei katoa Kuopiosta, vaan päinvastoin toiminta kehittyy edelleen. Lisäksi kauppa tukee Vetrean suunnitelmia kasvaa valtakunnalliseksi kuntoutusyritykseksi. Neuronissa on vaativan ja erittäin vaativan neurologisen kuntoutuksen huippuosaamista, jota Vetrea voi kaupan ansiosta nyt ryhtyä monistamaan virtuaalisesti muihin kuntoutusyksikköihinsä, nykyisiin ja tuleviin.

Vetrea Terveys Oy ylsi viime vuonna juuri ja juuri Suomen 20 suurimman terveys- ja hoivayrityksen joukkoon 35 miljoonan euron liikevaihdollaan (Talouselämä 31.8.). Listalla yritys on yhdenlainen kummajainen, sillä sen omistaa kokonaan entinen puhelinosuuskunta, nykyinen pääomasijoitusyhtiö osuuskunta KPY. Useimmiten hoivalaitoksia omistavat kansainväliset pääomasijoittajat, säätiöt, kuntayhtymät, perheet ja pörssiyhtiöt.

Neuronin onni oli, että Kuopiossa oli Vetrea. Säätiön omistuksessa Neuron ei kyennyt vastaamaan niihin haasteisiin, joita ensinnäkin valtava kiinteistömassa ja toiseksi kilpailutilanteen raju muutos neurologisessa kuntoutuksessa toivat. Kuntoutuksesta on tullut aikaisempaa monimuotoisempaa, mikä on häivyttänyt ennen niin tarkkaa rajaa laitoskuntoutuksen ja avokuntoutuksen väliltä. Nyt Neuronin tulevaisuus näyttää valoisalta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Muhinointia ja laudeliinoja

Uudistuvan työn taival, taisto ja taivas

Savon eläinsairaalalle pitää luoda kestävä malli

Trump käyttikin oikeaa termiä metsänhoidosta

Kirkon kannattaisi koota rivejään repivässä ajassa

Nastat taas teitä järsimässä

Kunnat kenties ennakoivat hyvää verotuottoa

Ilmastovaalit

Pärjäätkö simpanssille?

Joulukuusi perustuu valeuutiseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.