Neuronin osto oli merkittävä askel Vetrealle

Torstain suuria talousuutisia oli, kun Vetrea Terveys Oy kertoi ostaneensa Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiöltä Neuronin neurologisen kuntoutusliiketoiminnan. Vaikka kaupan kohteen liikevaihto onkin vain neljä miljoonaa euroa, liiketoimen merkitys on konsernille paljon suurempi.

Kauppa varmistaa, että vuosikymmenten aikana Neuroniin kertynyttä huippuosaamista ei katoa Kuopiosta, vaan päinvastoin toiminta kehittyy edelleen. Lisäksi kauppa tukee Vetrean suunnitelmia kasvaa valtakunnalliseksi kuntoutusyritykseksi. Neuronissa on vaativan ja erittäin vaativan neurologisen kuntoutuksen huippuosaamista, jota Vetrea voi kaupan ansiosta nyt ryhtyä monistamaan virtuaalisesti muihin kuntoutusyksikköihinsä, nykyisiin ja tuleviin.

Vetrea Terveys Oy ylsi viime vuonna juuri ja juuri Suomen 20 suurimman terveys- ja hoivayrityksen joukkoon 35 miljoonan euron liikevaihdollaan (Talouselämä 31.8.). Listalla yritys on yhdenlainen kummajainen, sillä sen omistaa kokonaan entinen puhelinosuuskunta, nykyinen pääomasijoitusyhtiö osuuskunta KPY. Useimmiten hoivalaitoksia omistavat kansainväliset pääomasijoittajat, säätiöt, kuntayhtymät, perheet ja pörssiyhtiöt.

Neuronin onni oli, että Kuopiossa oli Vetrea. Säätiön omistuksessa Neuron ei kyennyt vastaamaan niihin haasteisiin, joita ensinnäkin valtava kiinteistömassa ja toiseksi kilpailutilanteen raju muutos neurologisessa kuntoutuksessa toivat. Kuntoutuksesta on tullut aikaisempaa monimuotoisempaa, mikä on häivyttänyt ennen niin tarkkaa rajaa laitoskuntoutuksen ja avokuntoutuksen väliltä. Nyt Neuronin tulevaisuus näyttää valoisalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.