Neuvottelutauon aika

Ammattikorkeakoulu Savonian kuntayhtymän hallituksen on määrä tänään ottaa kantaa Savonian ja Itä-Suomen yliopiston väliseen aiesopimukseen yhteisen kampuksen rakentamisesta. Hallitus saa eteensä tylyn esityksen: suurin osa tehdystä aiesopimuksesta raukeaa.

Syynä on yliopiston tiloja hallinnoivan Suomen yliopistokiinteistöt -yhtiön vuokrapyyntö, joka Savonian mielestä on kohtuuton. Myös hankkeen aikataulusta on erimielisyyttä. Savonia ei mielellään odottaisi viittä vuotta, vaan haluaisi itselleen sopivia tiloja aikaisemmin.

Aivan kokonaan Savonia ei tässä vaiheessa olisi vetäytymässä yhteisistä hankkeista. Hallitus siunannee suunnitelmat rakentaa yhteiset tilat hammaslääkäreiden ja hammashoitajien koulutusta varten.

Kuntayhtymän hallituksen kannattaisi tässä vaiheessa varoa jyrkkiä päätöksiä. Olisi vahinko, jos suunnitelmat Itä-Suomen yliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostamasta yhtenäisestä kampusalueesta kariutuisivat. Jos nyt ei päästä eteenpäin, saattavat henkiset esteet uudelle yrittämiselle joskus myöhemmin olla liian suuret.

Viisasta olisikin ottaa kunnollinen neuvottelutauko, jonka aikana vielä koetettaisiin etsiä molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Yleensä kyse on silloin kompromissista. Olisiko nyt sellaisen aika?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.