Neuvottelutauon aika

Ammattikorkeakoulu Savonian kuntayhtymän hallituksen on määrä tänään ottaa kantaa Savonian ja Itä-Suomen yliopiston väliseen aiesopimukseen yhteisen kampuksen rakentamisesta. Hallitus saa eteensä tylyn esityksen: suurin osa tehdystä aiesopimuksesta raukeaa.

Syynä on yliopiston tiloja hallinnoivan Suomen yliopistokiinteistöt -yhtiön vuokrapyyntö, joka Savonian mielestä on kohtuuton. Myös hankkeen aikataulusta on erimielisyyttä. Savonia ei mielellään odottaisi viittä vuotta, vaan haluaisi itselleen sopivia tiloja aikaisemmin.

Aivan kokonaan Savonia ei tässä vaiheessa olisi vetäytymässä yhteisistä hankkeista. Hallitus siunannee suunnitelmat rakentaa yhteiset tilat hammaslääkäreiden ja hammashoitajien koulutusta varten.

Kuntayhtymän hallituksen kannattaisi tässä vaiheessa varoa jyrkkiä päätöksiä. Olisi vahinko, jos suunnitelmat Itä-Suomen yliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostamasta yhtenäisestä kampusalueesta kariutuisivat. Jos nyt ei päästä eteenpäin, saattavat henkiset esteet uudelle yrittämiselle joskus myöhemmin olla liian suuret.

Viisasta olisikin ottaa kunnollinen neuvottelutauko, jonka aikana vielä koetettaisiin etsiä molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Yleensä kyse on silloin kompromissista. Olisiko nyt sellaisen aika?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kulmuni on köysissä

Viitostie parantuu sumppu kerrallaan

Vain hyvien ominaisuuksien haluaisi periytyvän, mutta se ei mene niin

Helppoja keinoja tulisi käyttää ennen vaikeita

Vakoojia ja populaarikulttuuria

Räjähdyksestä katastrofi kovaonniselle Libanonille

Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.