Niittyjä piisaa

Moninaisista kohuistaan huolimatta "vihreinä niittyinä" tunnettu Kiuruveden iskelmäviikko on pysynyt sinnikkäästi yhtenä maakunnan suurimmista kesätapahtumista. Nimi on vaihtunut kärhämöiden seurauksena Vihreistä niityistä iskelmäviikoksi, mutta sisältö on pysynyt samana: kuullaan parasta suomalaista iskelmää parhaitten kotimaisten artistien esittämänä - tällä kertaa jo yhdennentoista kerran.

Kävijätavoite on viime vuoden tapaan yli 30 000 henkeä, ja jos säät suosivat, se myös saavutetaan. Muutamaksi kesäiseksi päiväksi maitokaupungin väkiluku palautuu vuosikymmenien takaisiin suuruuden aikoihin, jolloin asukkaita oli liki tuplaten nykyiseen reiluun 9 000:een verrattuna.

Savolaisittain on kuitenkin sääli, että Kiuruvesi ei ole saanut pitää valtakunnallista iskelmäjuhlaa puhtaasti omana yrityksenään. Takavuosien henkilöriitojen seurauksena osa Vihreistä niityistä siirtyi jo vuosi sitten keskiseen Suomeen Himoksen talviurheilukeskukseen. Syystä tai toisesta niityt ovat jakaantumassa kahtia myös siellä niin, että uutta juhlakenttää raivataan jo Kainuuseen.

Niittyjä siis piisaa, liiankin kanssa. Hyvillä ideoilla on aina ottajia, jos ideoita ei kyetä pitämään omissa päissä ja käsissä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.