Niittyjä piisaa

Moninaisista kohuistaan huolimatta "vihreinä niittyinä" tunnettu Kiuruveden iskelmäviikko on pysynyt sinnikkäästi yhtenä maakunnan suurimmista kesätapahtumista. Nimi on vaihtunut kärhämöiden seurauksena Vihreistä niityistä iskelmäviikoksi, mutta sisältö on pysynyt samana: kuullaan parasta suomalaista iskelmää parhaitten kotimaisten artistien esittämänä - tällä kertaa jo yhdennentoista kerran.

Kävijätavoite on viime vuoden tapaan yli 30 000 henkeä, ja jos säät suosivat, se myös saavutetaan. Muutamaksi kesäiseksi päiväksi maitokaupungin väkiluku palautuu vuosikymmenien takaisiin suuruuden aikoihin, jolloin asukkaita oli liki tuplaten nykyiseen reiluun 9 000:een verrattuna.

Savolaisittain on kuitenkin sääli, että Kiuruvesi ei ole saanut pitää valtakunnallista iskelmäjuhlaa puhtaasti omana yrityksenään. Takavuosien henkilöriitojen seurauksena osa Vihreistä niityistä siirtyi jo vuosi sitten keskiseen Suomeen Himoksen talviurheilukeskukseen. Syystä tai toisesta niityt ovat jakaantumassa kahtia myös siellä niin, että uutta juhlakenttää raivataan jo Kainuuseen.

Niittyjä siis piisaa, liiankin kanssa. Hyvillä ideoilla on aina ottajia, jos ideoita ei kyetä pitämään omissa päissä ja käsissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.