Nuoriin panostettava

Oslossa sunnuntaina päättyneet pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut sujuivat suomalaisittain kohtalaisen hyvin. Tuliaisina Norjasta Suomen joukkueella oli neljä mitalia, joista yksi kultainen. Se on ehkä vähemmän kuin yltiöoptimistisimmat hiihdon ystävät odottivat, mutta vastaa siitä huolimatta melko tarkasti suomalaisen hiihdon tämänhetkistä tilaa.

Kirkkaimman mitalin voittanut Matti Heikkinen ei enää ollut yllättäjä, vaikka hänen mestaruuteensa jaksoi harva uskoa alkukauden jälkeen. Heikkisen kunnonajoitus osui kuitenkin juuri oikealle hetkelle. Edellisten kisojen pronssimitali vaihtui nyt kullaksi.

Lopuissa mitaleissa olikin sitten mukana Suomen tämän hetken paras naishiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen. Hänen kykynsä tiedettiin, mutta alkutalven loukkaantuminen ilmeisesti haittasi harjoittelua. Mitalikuntoon nouseminen oli osoitus Saarisen sisusta ja sitkeydestä.

Ilahduttavaa oli nuorten naishiihtäjien menestyminen. Krista Lähteenmäki on kuluvalla kaudella ottanut pitkän harppauksen nuorten sarjasta maailman parhaiden hiihtäjien joukkoon. Parisprintin ja viestinhiihdon mitalit olivat enemmän kuin Lähteenmäki itse osasi odottaa. Pohjois-Savossa taas on syytä olla ylpeä Kerttu Niskasen mainiosta hiihdosta.

Keskustelu hiihtäjien ja päävalmentaja Magnar Dalenin suhteista kertoo, että kaikki ei hiihtomaajoukkueessa silti ole kunnossa. Keskustelu on hyvä käydä perusteellisesti loppuun, ja siitä on osattava myös tehdä tarpeelliset johtopäätökset.

Oslon MM-kisoja seurattiin tarkasti Suomessa. Maastohiihto on edelleen suomalaisille tärkeä urheilumuoto. Hiihtoliitossa on nyt panostettava nuoriin, jotta suomalaiset menestyisivät jatkossakin kansainvälisillä kilpakentillä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.