Nuoriin panostettava

Oslossa sunnuntaina päättyneet pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut sujuivat suomalaisittain kohtalaisen hyvin. Tuliaisina Norjasta Suomen joukkueella oli neljä mitalia, joista yksi kultainen. Se on ehkä vähemmän kuin yltiöoptimistisimmat hiihdon ystävät odottivat, mutta vastaa siitä huolimatta melko tarkasti suomalaisen hiihdon tämänhetkistä tilaa.

Kirkkaimman mitalin voittanut Matti Heikkinen ei enää ollut yllättäjä, vaikka hänen mestaruuteensa jaksoi harva uskoa alkukauden jälkeen. Heikkisen kunnonajoitus osui kuitenkin juuri oikealle hetkelle. Edellisten kisojen pronssimitali vaihtui nyt kullaksi.

Lopuissa mitaleissa olikin sitten mukana Suomen tämän hetken paras naishiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen. Hänen kykynsä tiedettiin, mutta alkutalven loukkaantuminen ilmeisesti haittasi harjoittelua. Mitalikuntoon nouseminen oli osoitus Saarisen sisusta ja sitkeydestä.

Ilahduttavaa oli nuorten naishiihtäjien menestyminen. Krista Lähteenmäki on kuluvalla kaudella ottanut pitkän harppauksen nuorten sarjasta maailman parhaiden hiihtäjien joukkoon. Parisprintin ja viestinhiihdon mitalit olivat enemmän kuin Lähteenmäki itse osasi odottaa. Pohjois-Savossa taas on syytä olla ylpeä Kerttu Niskasen mainiosta hiihdosta.

Keskustelu hiihtäjien ja päävalmentaja Magnar Dalenin suhteista kertoo, että kaikki ei hiihtomaajoukkueessa silti ole kunnossa. Keskustelu on hyvä käydä perusteellisesti loppuun, ja siitä on osattava myös tehdä tarpeelliset johtopäätökset.

Oslon MM-kisoja seurattiin tarkasti Suomessa. Maastohiihto on edelleen suomalaisille tärkeä urheilumuoto. Hiihtoliitossa on nyt panostettava nuoriin, jotta suomalaiset menestyisivät jatkossakin kansainvälisillä kilpakentillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.