Nurkassa ja vaarallinen

Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnon asema käy päivä päivältä epätoivoisemmaksi. Vaikka al-Assadin armeija edelleen pitää hallussaan maan pääkaupunkia Damaskosta ja muutamia muita tärkeitä kaupunkeja, sen voimat alkavat vähitellen ehtyä.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sota lähimainkaan olisi vielä ohitse. Suurin vaara on, että nurkkaan ahdistettu al-Assad turvautuu viimeisenä keinonaan äärimmäisiin toimiin. Yhdysvalloilla ja Turkilla näyttää olevan hallussaan tiedustelutietoa, jonka mukaan armeija valmistautuisi käyttämään kemiallisia aseita.

Syyrialla uskotaan olevan satoja tonneja muun muassa sinappikaasua ja sariinia, joita molempia voidaan levittää lentokoneilla, ohjuksilla ja tykin ammuksilla.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama varoitti maanantaina al-Assadia turvautumasta kemiallisiin aseisiin. Syyrian ulkoministeriö kiisti, että sellaisia suunnitelmia olisi olemassa. Ulkoministeriön mukaan Syyria ei missään olosuhteissa käytä kemiallisia aseita.

Hyvä olisi, jos tämä pitäisi paikkansa. Presidentti al-Assadin hallinto on kuitenkin kohta kaksi vuotta kestäneen sisällissodan aikana useita kertoja pettänyt antamansa lupaukset. Hallintoon ei voikaan luottaa. On varauduttava pahimpaan ja toivottava parasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.