Nykykäytäntö on hyvä

Poliisi on avannut huoltoasemayrittäjien kanssa keskustelun polttoainevarkauksista. Viranomaisten mielestä varkaudet voitaisiin estää helposti niin, että asiakas maksaisi polttoaineensa etukäteen setelillä tai luottokortilla.

Bensavarkauksia tehtiin Suomessa viime vuonna noin 6 500 kappaletta. Määrät ovat lievässä kasvussa. Huoltoasemayrittäjät pitävät tapauksia marginaalisina, eikä muutoksia nykykäytäntöön ole tiedossa. Poliisilta taas näpistyksiin verrattavien rikosten tutkiminen vie aikaa.

Huoltoasemayrittäjien nihkeä asenne johtuu muun muassa siitä, että asiakkaan halutaan edelleen asioivan suoraan aseman tiskillä. Hän ostaa yleensä polttoaineen lisäksi muutakin. Jos rahastussysteemiä muutettaisiin, kontakti asiakkaaseen heikentyisi.

Suuressa maailmassa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, on yleistä, että polttoaine maksetaan usein etukäteen. Voi olla, että paine etukäteismaksamiseen kasvaa myös Suomenkin huoltoasemilla, ainakin määrätyillä alueilla.

Maksukäytännöistä noussut kohu tuntuu ihmeelliseltä siksi, että jo nyt kylmäasemilla asiakas maksaa polttoaineensa etukäteen. Vaikuttaa, että kärpäsestä on tehty härkänen. Asiakkaan näkökulmasta on yksi lysti, miten hän bensaostoksensa huoltoasemilla maksaa. Tärkeintä tietenkin on, että polttoaine maksetaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.