Nykykäytäntö on hyvä

Poliisi on avannut huoltoasemayrittäjien kanssa keskustelun polttoainevarkauksista. Viranomaisten mielestä varkaudet voitaisiin estää helposti niin, että asiakas maksaisi polttoaineensa etukäteen setelillä tai luottokortilla.

Bensavarkauksia tehtiin Suomessa viime vuonna noin 6 500 kappaletta. Määrät ovat lievässä kasvussa. Huoltoasemayrittäjät pitävät tapauksia marginaalisina, eikä muutoksia nykykäytäntöön ole tiedossa. Poliisilta taas näpistyksiin verrattavien rikosten tutkiminen vie aikaa.

Huoltoasemayrittäjien nihkeä asenne johtuu muun muassa siitä, että asiakkaan halutaan edelleen asioivan suoraan aseman tiskillä. Hän ostaa yleensä polttoaineen lisäksi muutakin. Jos rahastussysteemiä muutettaisiin, kontakti asiakkaaseen heikentyisi.

Suuressa maailmassa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, on yleistä, että polttoaine maksetaan usein etukäteen. Voi olla, että paine etukäteismaksamiseen kasvaa myös Suomenkin huoltoasemilla, ainakin määrätyillä alueilla.

Maksukäytännöistä noussut kohu tuntuu ihmeelliseltä siksi, että jo nyt kylmäasemilla asiakas maksaa polttoaineensa etukäteen. Vaikuttaa, että kärpäsestä on tehty härkänen. Asiakkaan näkökulmasta on yksi lysti, miten hän bensaostoksensa huoltoasemilla maksaa. Tärkeintä tietenkin on, että polttoaine maksetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.