Nyt on pesisväellä taas aika etsiä yhteistyötä

Siilinjärven Pesiksen nousu miesten Superpesikseen oli upea osoitus tahdosta, taidosta ja ahkeruudesta sekä pitkäjänteisestä kehittämistyöstä. Nousu onnistui kolmannella yrittämällä. Onnittelut siitä!

Tunnelmat ovat toisenlaiset Puijon Pesiksellä, jonka kausi päättyi Ykköspesiksen pudotuspeleissä, kun Manse PP väänsi lopulta voiton viiden ottelun välieräsarjasta.

Tulevaisuuden rakentamisen näkökulmasta pesisväen saattaisi olla juuri nyt hyvä aika pohtia syntyjä syviä ja etsiä uusia yhteistyön mahdollisuuksia SiiPen ja PuPen välillä. Kaikilla muillakin elämänalueilla menestyksen huipulla on paras hetki varautua tulevaisuuden haasteisiin. Pääsarjatasolla esimerkiksi kasvavat pelaajapalkkiot tuovat lisähaasteita kulukurille, joka on pienten budjettien pesäpalloillussa välttämättömyys.

Voisivatko pupelaiset ja siipeläiset solmia sopimuksen esimerkiksi farmiyhteistyöstä? Reservijoukkue toisi SiiPelle tiettyä varmuutta omiin peleihinsä. Esimerkiksi kaksoisedustussopimuksilla olisi mahdollista kannustaa pelaajia pyrkimään parhaimpaansa. Samantyyppistä kuviota voisi harkita myös naisten edustusjoukkueisiin. Yhteistyöllä olisi mahdollista tarjota väylä ja pelimahdollisuuksia aina pääsarjatasolle saakka paitsi pohjoissavolaisille pesäpalloilijoille myös esimerkiksi Kuopioon opiskelemaan tuleville pelin taitajille.

Moni tietää, että yhteistyö on totta jo esimerkiksi Puijon Pesiksen A-pojissa, jotka ovat pelanneet sekajoukkueella Superpesistä. B-pojat ovat pelanneet puolestaan SiiPen nimen alla. Yhteistyö ylimmällä sarjatasolla voisi lisätä myös lajin kiinnostavuutta suuren yleisön keskuudessa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Elämme maailman maistiaisissa

Eikö sana kuulu, häh!

Nokian vaiheet eivät jätä suomalaisia kylmiksi

Asiakasvirta vetää kuopiolaisliikkeitä Helsinkiin

Politiikkaa ja politikointia

Tasapäisyyttä vai tasa-arvoa?

Jännevirran silta yhdistää koko Itä-Suomea

Totuus on tarua ihmeellisempää Valkoisessa talossa

Menestyksen saatana

Ei sitten opita yhtään mitään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.