Nyt on pesisväellä taas aika etsiä yhteistyötä

Siilinjärven Pesiksen nousu miesten Superpesikseen oli upea osoitus tahdosta, taidosta ja ahkeruudesta sekä pitkäjänteisestä kehittämistyöstä. Nousu onnistui kolmannella yrittämällä. Onnittelut siitä!

Tunnelmat ovat toisenlaiset Puijon Pesiksellä, jonka kausi päättyi Ykköspesiksen pudotuspeleissä, kun Manse PP väänsi lopulta voiton viiden ottelun välieräsarjasta.

Tulevaisuuden rakentamisen näkökulmasta pesisväen saattaisi olla juuri nyt hyvä aika pohtia syntyjä syviä ja etsiä uusia yhteistyön mahdollisuuksia SiiPen ja PuPen välillä. Kaikilla muillakin elämänalueilla menestyksen huipulla on paras hetki varautua tulevaisuuden haasteisiin. Pääsarjatasolla esimerkiksi kasvavat pelaajapalkkiot tuovat lisähaasteita kulukurille, joka on pienten budjettien pesäpalloillussa välttämättömyys.

Voisivatko pupelaiset ja siipeläiset solmia sopimuksen esimerkiksi farmiyhteistyöstä? Reservijoukkue toisi SiiPelle tiettyä varmuutta omiin peleihinsä. Esimerkiksi kaksoisedustussopimuksilla olisi mahdollista kannustaa pelaajia pyrkimään parhaimpaansa. Samantyyppistä kuviota voisi harkita myös naisten edustusjoukkueisiin. Yhteistyöllä olisi mahdollista tarjota väylä ja pelimahdollisuuksia aina pääsarjatasolle saakka paitsi pohjoissavolaisille pesäpalloilijoille myös esimerkiksi Kuopioon opiskelemaan tuleville pelin taitajille.

Moni tietää, että yhteistyö on totta jo esimerkiksi Puijon Pesiksen A-pojissa, jotka ovat pelanneet sekajoukkueella Superpesistä. B-pojat ovat pelanneet puolestaan SiiPen nimen alla. Yhteistyö ylimmällä sarjatasolla voisi lisätä myös lajin kiinnostavuutta suuren yleisön keskuudessa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Äidillä se kesti 15 vuotta, tyttärellä enää viisi

Joko saa luovuttaa?

Terveyskampus palvelee pitkään varkautelaisia

Kiina-suhteiden hoito on tarkkaa tasapainoilua

Harmaat tekstit?

Turvapaikanhakuprosessin valuviat on korjattava pian

Vanhentuneesta tekniikasta on joskus luovuttava

Ei tippa tapa tammikuussa

Politiikan kieli herjaa ja laskelmoi

Terveystutkimuksista tiedottamisessa haasteita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.