Nyt vältellään virheitä

Viikonvaihteessa julkaistiin jälleen kaksi valtakunnallista kyselytutkimusta puolueiden kannatuksesta. Kummastakaan ei voi tehdä kovin kummoisia johtopäätöksiä puolueiden kannatuksen kehityksestä, sillä muutokset mahtuvat hyvin tutkimusten virhemarginaalien sisälle.

Asetelmat ovat siis entiset viikko ennen kuntavaalien varsinaista äänestyspäivää. Kokoomus ja sosiaalidemokraatit käyvät kilpaa suosituimman puolueen asemasta. Niiden takana käyvät omaa kisaansa kaksi oppositiopuoluetta, perussuomalaiset ja keskusta.

Kummankin kilvan lopputuloksella on merkitystä. Jos SDP onnistuisi nousemaan vaaleissa ohi kokoomuksen, se todennäköisesti näkyisi nykyistä suurempina poliittisina jännityksinä hallituksen työssä jäljellä olevan vaalikauden aikana.

Keskustan kipuaminen ohi perussuomalaisten taas helpottaisi viime kesänä puheenjohtajaksi valitun Juha Sipilän asemaa.

Vaalien lähestyminen näkyy tällä hetkellä poliittisten virheiden välttelemisenä. SDP on käytännössä pysäyttänyt kuntauudistuksen ja siihen liittyvän sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenneuudistuksen etenemisen hallituksessa. Ilmeisesti SDP pelkää, että hankalien asioiden nostaminen esiin ennen kuntavaaleja vaarantaisi puolueen vaalivoiton.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Hyvä vihollinen

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.