Nyt vihreiden vuoro

Keskustelu Yle-maksusta roihahti jälleen käyntiin, kun vihreiden mielestä tv-maksu on korvattava mediamaksulla, joka on henkilökohtainen ja tulosidonnainen. Puolueen viikonvaihteessa esittämien linjausten mukaan maksu tulisi jokaiselle riippumatta siitä, minkälaisessa taloudessa asuu. Vihreät eivät kertoneet, minkä suuruisia maksut olisivat.

Jos Ylen rahoitus päädyttäisiin rahoittamaan valtion budjetista, vihreät loisivat puskurirahaston turvaamaan Ylen riippumattomuuden. Rahasto estäisi vihreiden mielestä hallitusta painostamasta Yleä rahoituksen välittömällä leikkaamisella.

Vihreiden esittämä Yle-maksu on hentoinen yritys nostaa puolueen nuutunutta profiilia eduskuntavaalien alla. Jos esitys menisi läpi, raha kasautuisi valtion omistaman ja poliitikkojen vahtiman Yleisradion hyväksi.

Pakkomaksu olisi yksilön perusoikeuksien kannalta ongelmallinen. On myös muistettava, että Yle saisi kohtuuttoman kilpailuedun sekä markkinarahoitteiseen sähköiseen että painettuun mediaan nähden. Sitäkö vihreät todella ajavat?

Moniarvoinen media on ollut keskeisessä roolissa suomalaisen demokraattisen yhteiskunnan rakentamisessa. Siksi kaikki hankkeet, jotka vaarantavat riippumattoman ja monipuolisen tiedonvälityksen, ovat uhka demokratialle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.