Nyt vihreiden vuoro

Keskustelu Yle-maksusta roihahti jälleen käyntiin, kun vihreiden mielestä tv-maksu on korvattava mediamaksulla, joka on henkilökohtainen ja tulosidonnainen. Puolueen viikonvaihteessa esittämien linjausten mukaan maksu tulisi jokaiselle riippumatta siitä, minkälaisessa taloudessa asuu. Vihreät eivät kertoneet, minkä suuruisia maksut olisivat.

Jos Ylen rahoitus päädyttäisiin rahoittamaan valtion budjetista, vihreät loisivat puskurirahaston turvaamaan Ylen riippumattomuuden. Rahasto estäisi vihreiden mielestä hallitusta painostamasta Yleä rahoituksen välittömällä leikkaamisella.

Vihreiden esittämä Yle-maksu on hentoinen yritys nostaa puolueen nuutunutta profiilia eduskuntavaalien alla. Jos esitys menisi läpi, raha kasautuisi valtion omistaman ja poliitikkojen vahtiman Yleisradion hyväksi.

Pakkomaksu olisi yksilön perusoikeuksien kannalta ongelmallinen. On myös muistettava, että Yle saisi kohtuuttoman kilpailuedun sekä markkinarahoitteiseen sähköiseen että painettuun mediaan nähden. Sitäkö vihreät todella ajavat?

Moniarvoinen media on ollut keskeisessä roolissa suomalaisen demokraattisen yhteiskunnan rakentamisessa. Siksi kaikki hankkeet, jotka vaarantavat riippumattoman ja monipuolisen tiedonvälityksen, ovat uhka demokratialle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.