OP Ryhmä näyttää mallia

Finanssikonserni OP iskee kiilaa yksityissairaalabisnekseen perustamalla neljä uutta yksityissairaalaa eri puolille Suomea. Yksi sairaaloista tulee Kuopioon. Ensin aloittavat Turun ja Tampereen sairaalat ja sitten Oulu ja Kuopio.

OP Ryhmä perustelee yksityissairaalaketjun perustamista sillä, että sen ortopediaan erikoistunut Omasairaala Helsingissä on saanut erinomaista asiakaspalautetta ja muut kokemukset ovat myös olleet myönteisiä. Ketjun laajentuminen kasvattaa sairaaloiden erikoisalojen tarjontaa ja tarjoaa myös työterveyshuollon palveluja yrityksille.

Omasairaalassa hoitoketju on lyhennetty mahdollisimman lyhyeksi. Toimintakonsepti tulee käyttöön uusissakin yksiköissä. OP kehuu Omasairaalan potilaiden kuntoutuneen takaisin arkeensa liki puolta nopeammin toimialan keskiarvoihin verrattuna. Potilaan lisäksi myös työnantajat, vakuutusyhtiöt ja koko yhteiskunta hyötyvät.

Osaoptimoinnin kiroista kärsivä julkinen terveydenhuolto pitäisi saada myös hoitoketjuja lyhentämään.

Yksityisen toimijan on helppo näyttää tehokkaan toiminnan mallia, kun uudet yksiköt polkaistaan tyhjästä liikkeelle eikä vanhasta poisoppimisen painolastia ole. Siitä huolimatta julkisen sektorin kannattaa paneutua tarkasti uuden sairaalaketjun toimintatapoihin – ja ottaa opikseen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.