OP Ryhmä näyttää mallia

Finanssikonserni OP iskee kiilaa yksityissairaalabisnekseen perustamalla neljä uutta yksityissairaalaa eri puolille Suomea. Yksi sairaaloista tulee Kuopioon. Ensin aloittavat Turun ja Tampereen sairaalat ja sitten Oulu ja Kuopio.

OP Ryhmä perustelee yksityissairaalaketjun perustamista sillä, että sen ortopediaan erikoistunut Omasairaala Helsingissä on saanut erinomaista asiakaspalautetta ja muut kokemukset ovat myös olleet myönteisiä. Ketjun laajentuminen kasvattaa sairaaloiden erikoisalojen tarjontaa ja tarjoaa myös työterveyshuollon palveluja yrityksille.

Omasairaalassa hoitoketju on lyhennetty mahdollisimman lyhyeksi. Toimintakonsepti tulee käyttöön uusissakin yksiköissä. OP kehuu Omasairaalan potilaiden kuntoutuneen takaisin arkeensa liki puolta nopeammin toimialan keskiarvoihin verrattuna. Potilaan lisäksi myös työnantajat, vakuutusyhtiöt ja koko yhteiskunta hyötyvät.

Osaoptimoinnin kiroista kärsivä julkinen terveydenhuolto pitäisi saada myös hoitoketjuja lyhentämään.

Yksityisen toimijan on helppo näyttää tehokkaan toiminnan mallia, kun uudet yksiköt polkaistaan tyhjästä liikkeelle eikä vanhasta poisoppimisen painolastia ole. Siitä huolimatta julkisen sektorin kannattaa paneutua tarkasti uuden sairaalaketjun toimintatapoihin – ja ottaa opikseen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.