Obama on ahtaalla

Barack Obaman ja hänen republikaanisen haastajansa Mitt Romneyn ensimmäinen julkinen tv-väittely tulkittiin tuoreeltaan haastajan voitoksi. Nyt sille on saatu myös varmistus mielipidemittauksista: ensimmäistä kertaa Romney on ohittanut gallupeissa istuvan demokraattipresidentin.

49 prosenttia amerikkalaisista sanoo äänestävänsä nyt Romneytä, 43 prosenttia Obamaa, jonka kannatus oli vielä taannoin yli 50 prosentin.

Aika näyttää, merkitsikö tv-väittely lähdön alkua Obamalle Valkoisesta talosta. Jos asiaa kysyttäisiin eurooppalaisilta, Obama olisi edelleen hyvinkin vahvoilla. Jenkit eivät ole kuitenkaan kuunnelleet ennenkään Vanhan mantereen mielipiteitä, vaan valinneet presidenttinsä oman mielensä mukaan.

Eurooppalaisten varoituksista huolimatta he ovat äänestäneet maansa johtoon niin Ronald Reaganin kuin molemmat Bushin suvun miehet. Reagan onnistui presidenttinä muuttamaan maailmaa historiallisen paljon, kun taas etenkin George W. Bushin aika johti monenlaiseen katastrofiin.

Presidentinvaali ratkaistaan puhtaasti USA:n sisäisillä talousasioilla. Jos Romney kykenee olemaan Obamaa uskottavampi, hänet valitaan. Hänen edustamansa talousopin jäljet kuitenkin pelottavat.

Nuoremman Bushin jättämiä laskuja on koko maailma saanut maksaa koko Obaman kauden ajan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.