Obama on ahtaalla

Barack Obaman ja hänen republikaanisen haastajansa Mitt Romneyn ensimmäinen julkinen tv-väittely tulkittiin tuoreeltaan haastajan voitoksi. Nyt sille on saatu myös varmistus mielipidemittauksista: ensimmäistä kertaa Romney on ohittanut gallupeissa istuvan demokraattipresidentin.

49 prosenttia amerikkalaisista sanoo äänestävänsä nyt Romneytä, 43 prosenttia Obamaa, jonka kannatus oli vielä taannoin yli 50 prosentin.

Aika näyttää, merkitsikö tv-väittely lähdön alkua Obamalle Valkoisesta talosta. Jos asiaa kysyttäisiin eurooppalaisilta, Obama olisi edelleen hyvinkin vahvoilla. Jenkit eivät ole kuitenkaan kuunnelleet ennenkään Vanhan mantereen mielipiteitä, vaan valinneet presidenttinsä oman mielensä mukaan.

Eurooppalaisten varoituksista huolimatta he ovat äänestäneet maansa johtoon niin Ronald Reaganin kuin molemmat Bushin suvun miehet. Reagan onnistui presidenttinä muuttamaan maailmaa historiallisen paljon, kun taas etenkin George W. Bushin aika johti monenlaiseen katastrofiin.

Presidentinvaali ratkaistaan puhtaasti USA:n sisäisillä talousasioilla. Jos Romney kykenee olemaan Obamaa uskottavampi, hänet valitaan. Hänen edustamansa talousopin jäljet kuitenkin pelottavat.

Nuoremman Bushin jättämiä laskuja on koko maailma saanut maksaa koko Obaman kauden ajan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.