Odotettu peliesitys

Pääsarjojen palloilukesä on kuopiolaisittain sujunut tähän mennessä odotetulla tavalla. Jalkapalloilun Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura on voittanut kaksi ottelua ja on sarjassa karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. Puijon Pesis puolestaan on Superpesiksen hännän huippuna ja karsii sarjapaikastaan myöhemmin kesällä.

Molemmilla joukkueilla oli viime kauden jälkeen suuria taloudellisia vaikeuksia. KuPS:n taakse löytyi varakas yksityishenkilö. PuPe sai sovittua velkojiensa kanssa lainojen lyhennysohjelman. Joukkueille on yhteistä se, että ne nilkuttavat enemmän tai vähemmän siipirikkona eteenpäin.

KuPS lähti kuluvaan kauteen taloudellisesti paremmista asemista. Seura sai kokoon niukasti liigamitat täyttävän joukkueen. Menneet pelit ovat osoittaneet, että pääsarjassa säilyminen on jälleen kerran epävarmaa. Joukkue kaipaakin kipeästi vahvistuksia. Niiden hankkiminen on mahdollista elokuussa, jolloin siirtoikkuna on auki.

Kuopiolaisella jalkapalloilulla on niin hienot perinteet, että joukkueen pitämiseen Veikkausliigassa tulee panostaa vahvistusten muodossa heti, kun se on mahdollista. KuPS:lla ei luulisi enää olevaan varaa hissiliikkeeseen liigan ja Ykkösen välillä.

PuPe:lla tilanne on ongelmallisempi. 1-2 vahvistusta piristäisi peliä oleellisesti, mutta seuralla ei liene moiseen operaatioon rahaa. On tietysti mahdollista, että sponsori löytyy siksi, että ensi kesänä Kuopiossa pelataan Itä-Länsi-arvoturnaus. Se tuo suurta näkyvyyttä myös yhteistyökumppaneille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.