Oikea ratkaisu

Poliisi on päättänyt aloittaa esitutkinnan viikko sitten lauantaina dramaattisesti päättyneistä löylynheiton MM-kisoista Heinolassa. Finaalissa menehtyi vuonna 1948 syntynyt venäläinen mies. Suomalainen mies loukkaantui vakavasti.

Finalistit istuivat lauteilla yli kuusi minuuttia ennen kuin kilpailu keskeytettiin. Silminnäkijöiden mukaan miesten iho oli kuoriutunut, heillä oli kouristuksia ja molemmat menettivät tajuntansa. Aiemmin kisasaunassa oli istuttu korkeintaan viisi minuuttia.

Poliisin mukaan esitutkinnan toimittamisen edellytykset täyttyvät. Asiassa on päätetty aloittaa esitutkinta rikosnimikkeillä kuolemantuottamus ja kokoontumisrikkomus.

Päijät-Hämeen poliisilaitos on toiminut järjestetyn yleisötilaisuuden osalta kokoontumislaissa säädettynä lupaviranomaisena. Onkin luonnollista, että Poliisihallitus määräsi esitutkintaviranomaiseksi toisen poliisiyksikön, tässä tapauksessa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen.

Poliisin tulee nyt tarkoin selvittää, noudatettiinko kilpailussa turvamääräyksiä. Olivatko riskit järjestäjien ja luvan myöntäjien tiedossa? Esitutkinta ja mahdollinen syyteharkinta tuovat tapaukseen uutta valoa. Jo nyt luulisi olevan selvää, ettei vastaavanlaisia kilpailuja tule sallia Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.