Oikea ratkaisu

Poliisi on päättänyt aloittaa esitutkinnan viikko sitten lauantaina dramaattisesti päättyneistä löylynheiton MM-kisoista Heinolassa. Finaalissa menehtyi vuonna 1948 syntynyt venäläinen mies. Suomalainen mies loukkaantui vakavasti.

Finalistit istuivat lauteilla yli kuusi minuuttia ennen kuin kilpailu keskeytettiin. Silminnäkijöiden mukaan miesten iho oli kuoriutunut, heillä oli kouristuksia ja molemmat menettivät tajuntansa. Aiemmin kisasaunassa oli istuttu korkeintaan viisi minuuttia.

Poliisin mukaan esitutkinnan toimittamisen edellytykset täyttyvät. Asiassa on päätetty aloittaa esitutkinta rikosnimikkeillä kuolemantuottamus ja kokoontumisrikkomus.

Päijät-Hämeen poliisilaitos on toiminut järjestetyn yleisötilaisuuden osalta kokoontumislaissa säädettynä lupaviranomaisena. Onkin luonnollista, että Poliisihallitus määräsi esitutkintaviranomaiseksi toisen poliisiyksikön, tässä tapauksessa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen.

Poliisin tulee nyt tarkoin selvittää, noudatettiinko kilpailussa turvamääräyksiä. Olivatko riskit järjestäjien ja luvan myöntäjien tiedossa? Esitutkinta ja mahdollinen syyteharkinta tuovat tapaukseen uutta valoa. Jo nyt luulisi olevan selvää, ettei vastaavanlaisia kilpailuja tule sallia Suomessa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.