Ongelmat kärjistyvät jouluksi

Tänäkin vuonna Alkon ovi käy tiuhimmin jouluna ja juuri tänään lienee yksi kovimmista myyntipäivistä.

Moni ostaa alkoholia omaan käyttöön, mutta se on myös hyvin tavallinen liikelahja. Ilo ilman viinaa on teeskentelyä, sanotaan, ja moni ottaa sanonnan todesta nimenomaan jouluna.

Joulu on leimallisesti perhejuhla. Niinpä alkoholin käyttö keskittyy jouluna voimakkaasti koteihin.

Kotijuomiseen kannustaa myös alkoholin hinta. Torstainen Ylen uutinen kertoi, että alkoholi on nyt halvempaa kuin vuonna 2000, kun hintoja suhteutetaan keskimääräiseen ansiotasoon. Etenkin vähittäiskaupoissa myytävät alkoholituotteet ovat halventuneet vuoteen 2000 verrattuna. Ravintolajuominen ei ole halventunut läheskään yhtä paljon.

Päivittäistavarakauppa ry PTY vaati äskettäin, että A-olut pitäisi saada ruokakauppojen hyllyille. Elinkeinoelämän keskusliitto EK ehätti olemaan samaa mieltä.

Taannoinen selvitys paljasti, että joka neljäs suomalainen on varttunut kodissa, jossa käytetään liikaa alkoholia. Liika sana liittyy käyttöön silloin, kun alkoholi saa aikaan riitoja ja tappeluja.

Tulevat joulunpyhät ovat monessa kodissa hyvin alkoholinhuuruiset ja todistavat jälleen, ettei PTY:n ja EK:n aneluja pidä kuunnella.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.