Päällikkö on yrittänyt

Kunnallisten luottamusmiesten ja -naisten tulee valvoa, että palkattu virkakunta hoitaa tehtäviään asianmukaisella tavalla kuntalaisten parhaaksi. Näin lienee ajateltu myös Kuopion Matkailupalvelun hallituksessa, kun se on lähtenyt moitiskelemaan toimitusjohtajaa Heikki Kähärää, ettei tämä edistä matkailun asioita nykyisellään riittävän tarmokkaasti ja tehokkaasti.

Hallituksen puheenjohtajalla Mikko Mäntyniemellä (kok.) ja lautakunnan muilla jäsenillä täytyy olla perusteensa, kun he patistelevat näin harvinaisella tavalla ja suoraan matkailupäällikköä, joka on yksi kaupungin keskeisiä virkamiehiä. Lautakunnalle on todennäköisesti ollut yllätys, että kaupungin matkailuyhtiön henkilökunta asettui yksituumaisesti päällikkönsä tueksi.

Totta on, että suuret matkailuhankkeet eivät ole edenneet Kuopiossa niin nopeasti, kuin innokkaimmat elinkeinopolitiikan kehittäjät olisivat halunneet. Vika on tuskin ollut kuitenkaan siinä, että matkailupäällikkö ei olisi yrittänyt. Esimerkiksi Puijon kehittämiseen Heikki Kähärällä on ollut hyvinkin monenlaisia ideoita ja esityksiä, mutta suurin on niistä on tyssännyt kaupungin kunnallispoliittiseen päätöksentekoon.

Luottamusmieshallinnosta löytyy aina väkeä, joille Puijo on niin pyhä asia, ettei siihen saa puuttua millään tavalla. Kun virkamies törmää vuodesta toiseen kiviseinään, niin jo siinä kovin into laantuu väkisinkin.

Valtakunnallisesti ottaen matkailun asiat ovat Kuopiossa kelpo tolalla. Kaupungin imago on yksi valtakunnan parhaita ja vuotuiset matkailijavirrat nekin maan kärkipäätä. Saaristokaupungin asuntomessut tuovat ensi kesänä Kuopioon yli sata tuhatta vierasta. Matkailupalvelun luottamusmiesjohdon päällimmäinen tehtävä olisi miettiä, miten heidät saadaan lähtemään pois kaupungista tyytyväisin mielin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.