Pätevin omasta puolueesta

Poliittisten virkanimitysten lista pitenee jälleen, kun maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi tulee Risto Artjoki (kok.), joka on tällä hetkellä maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon (kok.) poliittinen valtiosihteeri.

Artjoen kokemusta, osaamista ja toimialojen tuntemusta ei ole mitään syytä kiistää. Kiusalliseksi hänen valintansa tekee silti se, että kokoomus joutui selittelemään poliittista virkanimitystään viimeksi Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajan valinnan yhteydessä lokakuun lopulla. Elias Ekdahlin tilalle tuli hallintotieteen maisteri Mika Nykänen (kok.), josta tuli viran myötä myös professori. Tutkimuslaitoksen johtajan valinnassa painotettiin johtamiskokemusta asiantuntemuksen kustannuksella.

Vuosi sitten poliitikot ottivat eduskunnassa yhteen poliittisista virkanimityksistä. Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi olleensa jo kauan aikaa sitten sitä mieltä, että pätevyyden pitää ratkaista. Nykyinen pääministeri Alexander Stubb sanoi poliittisten virkanimitysten olevan vanhanaikaista politiikkaa. Lausunnot ovat nähdyn valossa naurettavia.

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on kertonut vastustavansa poliittisia virkanimityksiä. Jos Sipilästä tulee pääministeri, sanojen syöntiin tarjoutuu oiva tilaisuus Kelan pääjohtajan valinnan yhteydessä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.