PKN rakentaa siltoja

Suomen euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivä (PKN) aloittaa tositoimet Wienissä tänään. Joskus puolenyön tietämissä tiedämme, onko PKN selviytynyt loppukilpailuun, joka on vuorossa lauantaina. Jos vedonlyöntifirmojen kertoimiin on uskominen, paikan loppukilpailussa pitäisi olla selvä.

Itävallan pääkaupungissa järjestettävät kilpailut ovat järjestyksessä 60. Euroviisut. Kilpailujen teemaksi valittiin jo viime syksynä siltojen rakentaminen. Siltoja myös rakennetaan: mukana on nyt Australia, joka maantieteellisesti on varsin kaukana Euroopasta.

Kävipä PKN:lle miten tahansa, yhtye on jo onnistunut rakentamaan siltoja. Kehitysvammaisten muodostama yhtye ei ole koskaan aikaisemmin edustanut maataan Euroviisuissa. PKN saa kunnian murtaa tämän muurin. Mistään ohuesta lasikatosta ei tässä yhteydessä voi puhua.

Kehitysvammaisten tukiliitto on Suomessa kehottanut ihmisiä pystyttämään Kohtaamut-kisakatsomoita eri puolille maata. Kutsua on myös noudatettu. Tämä ilta ja toivottavasti myös lauantai-ilta ovat oivallisia hetkiä levittää tasa-arvon sanomaa ja poistaa turhia ennakkoluuloja.

Suomi hyväksyi YK:n vammaisten yleissopimuksen ja siihen liittyvät pöytäkirjat vuonna 2007, mutta sopimuksen ratifiointiprosessi on yhä kesken. Se on kestänyt liian pitkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.