PKN rakentaa siltoja

Suomen euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivä (PKN) aloittaa tositoimet Wienissä tänään. Joskus puolenyön tietämissä tiedämme, onko PKN selviytynyt loppukilpailuun, joka on vuorossa lauantaina. Jos vedonlyöntifirmojen kertoimiin on uskominen, paikan loppukilpailussa pitäisi olla selvä.

Itävallan pääkaupungissa järjestettävät kilpailut ovat järjestyksessä 60. Euroviisut. Kilpailujen teemaksi valittiin jo viime syksynä siltojen rakentaminen. Siltoja myös rakennetaan: mukana on nyt Australia, joka maantieteellisesti on varsin kaukana Euroopasta.

Kävipä PKN:lle miten tahansa, yhtye on jo onnistunut rakentamaan siltoja. Kehitysvammaisten muodostama yhtye ei ole koskaan aikaisemmin edustanut maataan Euroviisuissa. PKN saa kunnian murtaa tämän muurin. Mistään ohuesta lasikatosta ei tässä yhteydessä voi puhua.

Kehitysvammaisten tukiliitto on Suomessa kehottanut ihmisiä pystyttämään Kohtaamut-kisakatsomoita eri puolille maata. Kutsua on myös noudatettu. Tämä ilta ja toivottavasti myös lauantai-ilta ovat oivallisia hetkiä levittää tasa-arvon sanomaa ja poistaa turhia ennakkoluuloja.

Suomi hyväksyi YK:n vammaisten yleissopimuksen ja siihen liittyvät pöytäkirjat vuonna 2007, mutta sopimuksen ratifiointiprosessi on yhä kesken. Se on kestänyt liian pitkään.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.