PKN rakentaa siltoja

Suomen euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivä (PKN) aloittaa tositoimet Wienissä tänään. Joskus puolenyön tietämissä tiedämme, onko PKN selviytynyt loppukilpailuun, joka on vuorossa lauantaina. Jos vedonlyöntifirmojen kertoimiin on uskominen, paikan loppukilpailussa pitäisi olla selvä.

Itävallan pääkaupungissa järjestettävät kilpailut ovat järjestyksessä 60. Euroviisut. Kilpailujen teemaksi valittiin jo viime syksynä siltojen rakentaminen. Siltoja myös rakennetaan: mukana on nyt Australia, joka maantieteellisesti on varsin kaukana Euroopasta.

Kävipä PKN:lle miten tahansa, yhtye on jo onnistunut rakentamaan siltoja. Kehitysvammaisten muodostama yhtye ei ole koskaan aikaisemmin edustanut maataan Euroviisuissa. PKN saa kunnian murtaa tämän muurin. Mistään ohuesta lasikatosta ei tässä yhteydessä voi puhua.

Kehitysvammaisten tukiliitto on Suomessa kehottanut ihmisiä pystyttämään Kohtaamut-kisakatsomoita eri puolille maata. Kutsua on myös noudatettu. Tämä ilta ja toivottavasti myös lauantai-ilta ovat oivallisia hetkiä levittää tasa-arvon sanomaa ja poistaa turhia ennakkoluuloja.

Suomi hyväksyi YK:n vammaisten yleissopimuksen ja siihen liittyvät pöytäkirjat vuonna 2007, mutta sopimuksen ratifiointiprosessi on yhä kesken. Se on kestänyt liian pitkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

KPY:n uudet linjaukset ovat välttämättömiä

Valmistajatkin odottavat maskisuositusta

Oletko sinä valmis toiseen aaltoon?

Etätöiden purkamisessa syytä varovaisuuteen

Pieni kirkas tippakin punnitaan tarkasti

Vihreät miehet apuun Valko-Venäjällä

Yliampuvat kaupunkivisiot vanhenivat käsiin

Varastokirjaston paikasta väännetään jälleen

On puhuttava EU:n suunnasta

Superfoodin perässä pitkin ja poikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.