Paatero ärähti asiasta

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ottaisi käyttöön kovat otteet rattijuoppouden ja ylinopeuksien vähentämiseksi. Hän haluaa pakollisen alkolukon ja nopeusrajoittimet kaikkiin autoihin (Aamulehti 16.10).

Paateron mukaan ylinopeusvalvonnan nollatoleranssi on ainoa oikea vaihtoehto. Paateron mielestä se, joka kannattaa muuta, on itse asiassa sitä mieltä, ettei nopeusrajoituksia tarvitse noudattaa. Hän kysyy myös, mihin Suomessa tarvitaan autoja, joilla voi ajaa yli kahtasataa.

Poliisiylijohtajan kommentit liittyvät EU:n liikennekomissaari Siim Kallasin lausuntoon, jossa komissaari asettui kannattamaan nopeusvalvonnan nollatoleranssia. Paateron kommentit ovat kärjekkäitä, mutta hän on oikealla asialla.

Ylinopeuksien rangaistusskaalassa pitää kuitenkin olla säätövaraa. On paljon autoilijoita, jotka ajatuksissaan vahingossa ajavat lievää ylinopeutta. Jos nollatoleranssiin mennään, rangaistukset pitää suhteuttaa tekoihin. Jos kuljettaja syyllistyy toistuvasti ylinopeuksiin, rangaistusten tulee olla tuntuvia.

Paatero on oikeassa vaatiessaan, rattijuopumuksen rangaistusrajan laskemista tieliikenteessä 0,2 promilleen ja vesiliikenteessä 0,5 promilleen. Ministeriötasolla on jo pitkään suunniteltu pakollisen alkolukon käyttöön ottamista. Hankkeen soisi toteutuvan mahdollisimman pian.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Talouden rakenteita on viimein remontoitava

Keskusta tarvitsisi heti uuden johtajan

Puhuuko ministeri munakkaan vatkauksesta vai koronasta?

Keskustan alamäki ennakoi hallituksen riitoja

Pihdit voisi pakata fiksumminkin

Mehevää noutopöytää seuraa kitkerä jälkiruoka

Vapauden ilot ja vastuut

Ai, että mikä kansallispuistoihin rinnastettava polkuverkosto Kuopion seudulta näyttäisi löytyvän

Korona ei ole vienyt intoa matkailla kotimaassa

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.