Paatero sai luvan jatkaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron piti maanantaina iltapäivällä kertoa, mihin hän oli päätynyt pohtiessaan omaa asemaansa yli viikonlopun. Siihen saakka ei kuitenkaan tarvinnut jännittää: sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoi kolmisen tuntia ennen Paateron tiedotustilaisuuden alkua, että tämä saa jatkaa työtään.

Saman saattoi päätellä jo perjantai-iltana, kun Räsänen ja Paatero esiintyivät televisiossa. Jo tuolloin Räsänen kertoi, että poliisiylijohtaja nauttii hänen luottamustaan.

Paateron asema joutui vaakalaudalle viime viikolla, kun selvisi, että Helsingin huumepoliisi ei ollut noudattanut poliisihallinnon ohjeita eikä ilmeisesti lakejakaan käsitellessään tiedonantajiaan. Räsänen kimmastui siitä, että Paatero tiesi huumepoliisin käytännöstä viikon ajan ennen sisäministeriä.

Paateron tärkein tehtävä on nyt palauttaa luottamus poliisiin. Kolhuja ainakin epäillään tulleen, koska Helsingin huumerikosyksikön päällikkö on parhaillaan epäiltynä törkeistä lahjus- ja virkarikoksista.

Sen lisäksi Paateron on huolehdittava siitä, että poliisit noudattavat ohjeita ja lakeja. Pitääkö tällaista erikseen vaatia? Sen luulisi kuuluvan ylimmän poliisivirkamiehen tehtäviin ilman erillistä määräystä.

Kovin pitkä Paateron virkakausi ei enää ole. Räsäsen tiedotteessa paljastettiin, että eläkkeelle jäämisestä on jo keskusteltu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Hyvä vihollinen

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.