Paateron ero olisi paikallaan

Hyvä johtaja antaa valtaa ja vastuuta alaisilleen. Siinä suhteessa nykyistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa, 65, ei ole moittiminen. Sen sijaan hänen löperöä suhtautumista poliisin eri yksiköiden keskinäisiin kahinoihin on ihmetelty yleisesti jo useita vuosia.

Paatero on vähätellyt esimerkiksi Helsingin poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin (KRP) välistä valtataistelua, joka johtuu niukkenevista resursseista. KRP on kaivannut Helsingin poliisin lähteitä omaan käyttöönsä ja myös vihjaillut Helsingin poliisilaitoksen menettelytapojen laittomuuksista.

Yksi keskeisistä riidanaiheista on ollut, mille organisaatiolle kuuluu järjestäytyneen rikollisuuden tutkinta.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ihmettely Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröimättömyydestä on ymmärrettävä. Ministerille on silti syytä esittää kysymys, miten hän arvelee tietolähteiden suhtautuvan nimiensä rekisteröintiin. Nimet kun taitaisivat tulla juuri siihen huippusalaiseksi sanottuun rikoksesta epäiltyjen rekisteriin, josta etelän media tehtailee nimipaljastuksia.

Jos Paatero eroaa, ylimmäksi poliisiksi on vahvimmilla sisäministeriön poliisiosaston päällikkö ylijohtaja Kauko Aaltomaa, joka johti poliisin rakenneuudistusta Paateron kanssa. Kenties raikkaampi ehdokas tehtävään olisi valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.