Paateron ero olisi paikallaan

Hyvä johtaja antaa valtaa ja vastuuta alaisilleen. Siinä suhteessa nykyistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa, 65, ei ole moittiminen. Sen sijaan hänen löperöä suhtautumista poliisin eri yksiköiden keskinäisiin kahinoihin on ihmetelty yleisesti jo useita vuosia.

Paatero on vähätellyt esimerkiksi Helsingin poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin (KRP) välistä valtataistelua, joka johtuu niukkenevista resursseista. KRP on kaivannut Helsingin poliisin lähteitä omaan käyttöönsä ja myös vihjaillut Helsingin poliisilaitoksen menettelytapojen laittomuuksista.

Yksi keskeisistä riidanaiheista on ollut, mille organisaatiolle kuuluu järjestäytyneen rikollisuuden tutkinta.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ihmettely Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröimättömyydestä on ymmärrettävä. Ministerille on silti syytä esittää kysymys, miten hän arvelee tietolähteiden suhtautuvan nimiensä rekisteröintiin. Nimet kun taitaisivat tulla juuri siihen huippusalaiseksi sanottuun rikoksesta epäiltyjen rekisteriin, josta etelän media tehtailee nimipaljastuksia.

Jos Paatero eroaa, ylimmäksi poliisiksi on vahvimmilla sisäministeriön poliisiosaston päällikkö ylijohtaja Kauko Aaltomaa, joka johti poliisin rakenneuudistusta Paateron kanssa. Kenties raikkaampi ehdokas tehtävään olisi valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.