Paateron ero olisi paikallaan

Hyvä johtaja antaa valtaa ja vastuuta alaisilleen. Siinä suhteessa nykyistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa, 65, ei ole moittiminen. Sen sijaan hänen löperöä suhtautumista poliisin eri yksiköiden keskinäisiin kahinoihin on ihmetelty yleisesti jo useita vuosia.

Paatero on vähätellyt esimerkiksi Helsingin poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin (KRP) välistä valtataistelua, joka johtuu niukkenevista resursseista. KRP on kaivannut Helsingin poliisin lähteitä omaan käyttöönsä ja myös vihjaillut Helsingin poliisilaitoksen menettelytapojen laittomuuksista.

Yksi keskeisistä riidanaiheista on ollut, mille organisaatiolle kuuluu järjestäytyneen rikollisuuden tutkinta.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ihmettely Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröimättömyydestä on ymmärrettävä. Ministerille on silti syytä esittää kysymys, miten hän arvelee tietolähteiden suhtautuvan nimiensä rekisteröintiin. Nimet kun taitaisivat tulla juuri siihen huippusalaiseksi sanottuun rikoksesta epäiltyjen rekisteriin, josta etelän media tehtailee nimipaljastuksia.

Jos Paatero eroaa, ylimmäksi poliisiksi on vahvimmilla sisäministeriön poliisiosaston päällikkö ylijohtaja Kauko Aaltomaa, joka johti poliisin rakenneuudistusta Paateron kanssa. Kenties raikkaampi ehdokas tehtävään olisi valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Suutari pysyköön lestissään

EU ei saa katsella sivusta Brasilian katastrofia

Sukupolvien välinen eläkesota on turhaa

Kesä Suomessa

Rockin mantereet

Leikkauskiista ei ole välttämättä vieläkään ohi

Palveluja estäviin hyökkäyksiin voi vain varautua

Sinä olet minun siskoni

Kaipa se polla taas räjähtää Jaana-tädin kotona kello 20.30

Yli vuoden työttömänä olleita on yhä valtavasti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.