Paateron ero olisi paikallaan

Hyvä johtaja antaa valtaa ja vastuuta alaisilleen. Siinä suhteessa nykyistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa, 65, ei ole moittiminen. Sen sijaan hänen löperöä suhtautumista poliisin eri yksiköiden keskinäisiin kahinoihin on ihmetelty yleisesti jo useita vuosia.

Paatero on vähätellyt esimerkiksi Helsingin poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin (KRP) välistä valtataistelua, joka johtuu niukkenevista resursseista. KRP on kaivannut Helsingin poliisin lähteitä omaan käyttöönsä ja myös vihjaillut Helsingin poliisilaitoksen menettelytapojen laittomuuksista.

Yksi keskeisistä riidanaiheista on ollut, mille organisaatiolle kuuluu järjestäytyneen rikollisuuden tutkinta.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ihmettely Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröimättömyydestä on ymmärrettävä. Ministerille on silti syytä esittää kysymys, miten hän arvelee tietolähteiden suhtautuvan nimiensä rekisteröintiin. Nimet kun taitaisivat tulla juuri siihen huippusalaiseksi sanottuun rikoksesta epäiltyjen rekisteriin, josta etelän media tehtailee nimipaljastuksia.

Jos Paatero eroaa, ylimmäksi poliisiksi on vahvimmilla sisäministeriön poliisiosaston päällikkö ylijohtaja Kauko Aaltomaa, joka johti poliisin rakenneuudistusta Paateron kanssa. Kenties raikkaampi ehdokas tehtävään olisi valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keskusta tarvitsisi heti uuden johtajan

Puhuuko ministeri munakkaan vatkauksesta vai koronasta?

Keskustan alamäki ennakoi hallituksen riitoja

Pihdit voisi pakata fiksumminkin

Mehevää noutopöytää seuraa kitkerä jälkiruoka

Vapauden ilot ja vastuut

Ai, että mikä kansallispuistoihin rinnastettava polkuverkosto Kuopion seudulta näyttäisi löytyvän

Korona ei ole vienyt intoa matkailla kotimaassa

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Poliittinen harkinta ei voi ohittaa säädettyjä lakeja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.