Paikallisen sopimisen merkittävä läpimurto

Teknologiateollisuus pystyi lopulta pääsemään sopimukseen uusista palkankorotuksista melko kivuttomasti, vaikka vielä keväällä ennakoitiin, että syksyksi siirtyneet neuvottelut saattavat takuta pahasti. Keväällä työntekijäliitto hylkäsi esityksen, joka olisi nostanut palkkoja 0,5 prosenttia. Esityksessä työntekijöitä ahdisti myös, että yrityskohtaisen sopimisen osuus oli heidän mielestään liian suuri.

Nyt ei enää ahdistanut. Maanantaina tehty sopimus avaa tietä yrityskohtaisiin palkkaneuvotteluihin niin paljon, että voidaan jopa puhua merkittävästä läpimurrosta. Liittotason sopimukselle palkankorotuksilla asetettiin takalauta, johon turvaudutaan, jos paikallisissa neuvotteluissa ei toisin sovita. Oleellista on, että yrityksissä voidaan sopia joko takalautaa suuremmista tai pienemmistä korotuksista.

Ellei paikallisesti toisin sovita, teknologiateollisuuden työntekijöille maksetaan lokakuun alussa yhden prosentin yleiskorotus ja puoli prosenttia henkilökohtaisina erinä. Jos tämä ei riitä tai on liian paljon, tästä on sovittava syyskuun loppuun mennessä.

Paikallisen sopimisen lisääminen on ollut työantajien tavoitteena jo pitkään. Eteenpäin on mentykin. Tähän mennessä suurin harppaus otettiin 1990-laman aikana. Esimerkiksi teknologiateollisuudessa - entisessä metalliteollisuudessa - ryhdyttiin yrityskohtaisesti sopimaan työajoista kohtalaisen vapaasti.

Harppaus oli tuolloin sen verran pitkä, että varsinkaan pienemmät työnantajat eivät vuosikausiin ymmärtäneet miten monista asioista ja miten vapaasti he saattoivat sopia suoraan yrityksen työntekijöiden kanssa.

Toista harppausta otetaan nyt ja tälläkin kertaa kärjessä on teknologiateollisuus. Tärkeä sysäys oli, kun Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti lopettavansa keskitettyjen ratkaisujen tekemisen. Ainakin tällä erää viimeinen tulopoliittinen kokonaisratkaisu päättyi vuonna 2007.

Vuosina 2007 ja 2008 solmittujen työehtosopimusten kaikista palkankorotuksista jo 14 prosenttia sovittiin paikallisesti. Viime vuonna ja tänä vuonna tähän mennessä neuvotelluissa sopimuksissa vastaava osuus on jo lähes kolmannes.

Paikallisen sopimisen edut on helppo ymmärtää. Taloudellisen toimintaympäristön muutokset kohdistuvat samalla alallakin toimiviin yrityksiin eri tavalla. Suuri sekä globaalisti toimiva Nokia ja pieni itäsuomalainen metalliyritys eivät välttämättä kulje pitkin täsmälleen samoja taloussuhdanteita. Paikallinen sopiminen auttaa sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin.

Aito sopiminen edellyttää sitä, että neuvottelusuhteet yrityksissä ovat luottamuksellisesti. Työntekijät tekevät suuren virheen, jos paikallisen sopimisen varjolla yrittävät sanella sopimusten sisällön. Määrääminen ei ole sopimista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.