Pakkanen tuo rahaa rinteisiin

Lumitykkien pauhina tietää rinneyrittäjille hyvää kauden alkua. Maakunnan ykköskohteessa Tahkolla tykit käynnistyivät tiistaiaamuna ja tähtäimessä on tuleva itsenäisyyspäivä ja sen jälkeinen viikonloppu. Silloin kassakoneet kilisevät pohjoissavolaisissa rinneravintoloissa ja suksivuokraamoissa kovemmin kuin vuosiin.

Viime vuonna tykitys alkoi marraskuun puolivälissä, mutta keskeytyi sitten moneksi viikoksi. Käytännössä rinteillä alkoi olla kunnolla liikettä vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Tavallisesti rinnekausi käynnistyykin vuodenvaihteen jälkeen, mutta toisaalta ei siitä ole kuin viisi vuotta, kun lumetetuilla rinteillä laskettiin niin Antikkalassa, Kasurilassa kuin Tahkollakin. Myös vuonna 2006 kausi alkoi aikaisemmin kuin nyt: Tahkolla oli silloin viisi rinnettä käytössä 10. marraskuuta. Ennätys on vuodelta 1995, jolloin Tahkolla lasketeltiin syksyn ensimmäisen kerran 28. lokakuuta.

On tietysti hyvä, että kausi alkaa varhain, mutta vielä parempi on, jos vuodenvaihteessa on kylliksi lunta, kun matkailukeskukseen tulevat venäläiset. Heidän osuutensa ulkomaalaisista asiakkaista oli vuonna 2010 peräti 78 prosenttia.

Tahko ei ole mikään pieni bisnes: vuotuinen matkailutulo on yli 40 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.