Pakkanen tuo rahaa rinteisiin

Lumitykkien pauhina tietää rinneyrittäjille hyvää kauden alkua. Maakunnan ykköskohteessa Tahkolla tykit käynnistyivät tiistaiaamuna ja tähtäimessä on tuleva itsenäisyyspäivä ja sen jälkeinen viikonloppu. Silloin kassakoneet kilisevät pohjoissavolaisissa rinneravintoloissa ja suksivuokraamoissa kovemmin kuin vuosiin.

Viime vuonna tykitys alkoi marraskuun puolivälissä, mutta keskeytyi sitten moneksi viikoksi. Käytännössä rinteillä alkoi olla kunnolla liikettä vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Tavallisesti rinnekausi käynnistyykin vuodenvaihteen jälkeen, mutta toisaalta ei siitä ole kuin viisi vuotta, kun lumetetuilla rinteillä laskettiin niin Antikkalassa, Kasurilassa kuin Tahkollakin. Myös vuonna 2006 kausi alkoi aikaisemmin kuin nyt: Tahkolla oli silloin viisi rinnettä käytössä 10. marraskuuta. Ennätys on vuodelta 1995, jolloin Tahkolla lasketeltiin syksyn ensimmäisen kerran 28. lokakuuta.

On tietysti hyvä, että kausi alkaa varhain, mutta vielä parempi on, jos vuodenvaihteessa on kylliksi lunta, kun matkailukeskukseen tulevat venäläiset. Heidän osuutensa ulkomaalaisista asiakkaista oli vuonna 2010 peräti 78 prosenttia.

Tahko ei ole mikään pieni bisnes: vuotuinen matkailutulo on yli 40 miljoonaa euroa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.