Paljon nähtävää lähellä

Matkatoimistot kertovat tekevänsä tänä kesänä myyntiennätyksiä, kun lukemattomat suomalaiset lähtevät hakemaan aurinkoa ja lämpöä eteläisemmistä maista. Samaan aikaan entistä useammalla ei ole rahaa tai aikaa lähteä kotoa minnekään kävely- tai pyöräilymatkaa kauemmaksi.

Aina ei olisi edes syytä lähteä. Tunnemme huonosti omat kotikulmamme ja niiden tarjoamat mahdollisuudet ilmaisiin tai ainakin hyvin edullisiin elämyksiin. Suurkaupunkilomilla museovierailut ovat itsestäänselvyys, mutta kotikaupungin patsaita harva edes huomaa, saati että tietäisi niistä enemmän.

Jokamiehenoikeuksien perusteella kuka tahansa voi liikkua vapaasti Suomen luonnossa, kunhan ei aiheuta haittaa ympäristölleen. Suurimmassa osassa maailmaa vastaavaa oikeutta ei lainkaan tunneta.

Kaikista kunnista löytyy myös viitoitettuja ulkoilureittejä. Ne ovat pääosin erinomaisessa kunnossa ja johtavat monesti poikkeuksellisen hienoihin luontokohteisiin. Kansallispuistojakin Savossa riittää.

Lähelle on vaikeampi nähdä kuin kauas, siksi oman ympäristön kohteet jäävät meiltä helposti havaitsematta. Savon vuorien ja rotkolaaksojen maisemat kykenisivät hämmästyttämään kulkijan siinä missä Alpitkin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.