Paloasema myynnissä

Kuopion pelastuslaitos on ehdottanut Kuopion kaupungille Kuopion paloaseman myymistä tontteineen Volttikadun varrelta (Savon Sanomat 16.7.). Tilalle toivottaisiin kahta erillistä paloasemaa. Toinen Puijonlaaksoon, toinen Petoselle.

Idean isät perustelevat näkemystään muun muassa sillä, että hälytysajoneuvot joutuisivat nykyistä nopeammin kohteisiinsa. Ambulanssin tai paloauton matka ydinkeskustaan saisi kestää maksimissaan kuusi minuuttia. Nyt tavoite toteutuu vain puolessa tehtävistä.

Pelastuslaitoksen yksi suuri tehtävä on pelastaa ihmisiä onnettomuus- ja vaaratilanteista. Jotta pelastustyöntekijät selviytyisivät kunnialla tehtävistään, heille pitää antaa asianmukaiset "työkalut". Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kulkuyhteydet kaupungin keskustaan luodaan sellaisiksi, että pelastusajoneuvot voivat liikkua todella nopeasti.

Lienee niin, että uudisrakennusten myötä kohteiden saavutettavuudessa tapahtuisi edistystä. Samalla voi kysyä, onko erilaisilla uusilla liikennejärjestelyillä saatavissa tehoa hälytysajoneuvojen vauhtiin. Ovatko esimerkiksi risteyksien liikennevalot ohjelmoitu aina niin, että hälytysajoneuvoilla on nopea ja esteetön kulku?

Voi olla, että pelastuslaitoksen johdon esittämä malli toisi lisää tehoja pelastuslaitoksen toimintaan. Laitos on myös hyvin tietoinen, että uudisrakennukset maksavat paljon. Onko kaupungilla sellaiseen rahaa? Rahaa voi tulla liike-elämältä, jolla lienee intressejä Volttikadun tonttia kohtaan. Onkin tärkeätä, että pelastuslaitoksen johdon esitys tutkitaan tarkoin. Sen jälkeen on johtopäätösten aika.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.