Pankit saavat kovan kilpailijan

Viimeviikkoinen uutinen kertoi, että S-pankki ostaa enemmistön FIM-konsernista. Uutinen oli odotettu, sillä jo vuosi sitten pankki kertoi harkitsevansa rahastojen tarjoamista.

Toimitusjohtaja Pekka Ylihurula kertoi S-ryhmän pankin vastaavan vain asiakkaidensa odotuksiin, joiden mukaan olisi kiva siirtää S-ryhmän ostoksista saatava bonus suoraan rahastoon.

Kuvio vaikuttaa oikein toimivalta. Bonukset ovat monessa perheessä niitä rahoja, joita muutenkin jemmataan pahan päivän varalle tai jonkin tavoitteen saavuttamiseksi.

S-pankista on kasvanut kaikessa hiljaisuudessa varsin merkittävä toimija: sillä on asiakkaita 2,6 miljoonaa ja talletuksia 2,5 miljardia euroa. Vertailun vuoksi: Tapiola Pankin taseessa oli viime vuonna 1,6 miljardia talletuksia, POP Pankki-ryhmän taseessa 3,6 miljardia ja säästöpankkiryhmän taseessa 6,6 miljardia euroa.

Rahastot ovat omiaan vauhdittamaan S-pankin kasvua, joka on pois erityisesti pieniltä pankeilta.

S-pankki ei myönnä toistaiseksi asuntolainoja. Myös eläkesäästäminen puuttuu valikoimasta. Pankkinsa pienuutta tuskailevasta LähiTapiolasta löytyisivät molemmat palvelut, ja se voisi olla myös altis yhteistyöhön. FIMin osto antaa kuitenkin ymmärtää, että S-ryhmä taitaa edetä omaa polkuaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.