Pankit saavat kovan kilpailijan

Viimeviikkoinen uutinen kertoi, että S-pankki ostaa enemmistön FIM-konsernista. Uutinen oli odotettu, sillä jo vuosi sitten pankki kertoi harkitsevansa rahastojen tarjoamista.

Toimitusjohtaja Pekka Ylihurula kertoi S-ryhmän pankin vastaavan vain asiakkaidensa odotuksiin, joiden mukaan olisi kiva siirtää S-ryhmän ostoksista saatava bonus suoraan rahastoon.

Kuvio vaikuttaa oikein toimivalta. Bonukset ovat monessa perheessä niitä rahoja, joita muutenkin jemmataan pahan päivän varalle tai jonkin tavoitteen saavuttamiseksi.

S-pankista on kasvanut kaikessa hiljaisuudessa varsin merkittävä toimija: sillä on asiakkaita 2,6 miljoonaa ja talletuksia 2,5 miljardia euroa. Vertailun vuoksi: Tapiola Pankin taseessa oli viime vuonna 1,6 miljardia talletuksia, POP Pankki-ryhmän taseessa 3,6 miljardia ja säästöpankkiryhmän taseessa 6,6 miljardia euroa.

Rahastot ovat omiaan vauhdittamaan S-pankin kasvua, joka on pois erityisesti pieniltä pankeilta.

S-pankki ei myönnä toistaiseksi asuntolainoja. Myös eläkesäästäminen puuttuu valikoimasta. Pankkinsa pienuutta tuskailevasta LähiTapiolasta löytyisivät molemmat palvelut, ja se voisi olla myös altis yhteistyöhön. FIMin osto antaa kuitenkin ymmärtää, että S-ryhmä taitaa edetä omaa polkuaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.