Parasta aina jäälle

Sveitsissä eilen päättyneissä jääkiekkoilun MM-kisoissa ei tapahtunut suuria yllätyksiä. Loppuottelussa pelasivat odotetusti lajin mahtimaat Kanada ja Venäjä. Monet odottivat Suomelta mitalia, mutta joukkueen taival katkesi USA-peliin. Amerikkalaiset voittivat leijonaryhmän ansaitusti. Suomi sijoittui viidenneksi.

Hyvää joukkueessamme oli muutaman ensikertalaisen myönteinen esitys. Näyttöpaikka keltanokille heltisi sen jälkeen, kun NHL:sta saatiin odotettua vähemmän pelaajia. Muutaman NHL-tähden puuttuminen oli loppujen lopuksi kohtalokasta Suomelle. Olisimme tarvinneet ehdottomasti lisää kokeneita pelaajia.

NHL:n suomalaistähdet jäivät pois lähinnä loukkaantumisten vuoksi. Taalajäillä syntyneitä vammoja haluttiin parannella. Huippupelaajia vaivasi myös otteluväsymys. Näyttääkin siltä, ettei NHL:ssa pelaavien suomalaisten osallistuminen MM-kisoihin ole enää itsestään selvyys. Samanlaista kiinnostuksen puutetta on ollut havaittavissa jo pitempään muutamien jääkiekon mahtimaiden NHL-pelaajissa.

On ymmärrettävää, että raskaan kauden jälkeen NHL-pelaajien pelihalut saattavat olla vähissä. Olisi kuitenkin toivottavaa, että kaikki parhaat vapaina olevat pelaajat edustaisivat omaa maataan MM-jäillä. Maajoukkuepaikka pitäisi olla aina kunnia-asia. Ovatko pelihaluttomuuden taustalla raha vai erilaiset ristiriidat pelaajien ja lajiliiton välillä? Oli miten oli, mahdolliset erimielisyydet on selvitettävä. Suomi tarvitsee jatkossakin MM-joukkueeseen kaikki ulkomailla pelaavat todelliset vahvistukset.

Suomessa pelataan MM-kiekkoa seuraavan kerran kahtena keväänä peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013. Yhteistyössä Ruotsin kanssa järjestettävät kisat ovat ainutlaatuiset. Ratkaisu antaa hyvän pohjan myös vastaavan tyyppiselle yhteistyölle tulevaisuudessa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.