Parasta aina jäälle

Sveitsissä eilen päättyneissä jääkiekkoilun MM-kisoissa ei tapahtunut suuria yllätyksiä. Loppuottelussa pelasivat odotetusti lajin mahtimaat Kanada ja Venäjä. Monet odottivat Suomelta mitalia, mutta joukkueen taival katkesi USA-peliin. Amerikkalaiset voittivat leijonaryhmän ansaitusti. Suomi sijoittui viidenneksi.

Hyvää joukkueessamme oli muutaman ensikertalaisen myönteinen esitys. Näyttöpaikka keltanokille heltisi sen jälkeen, kun NHL:sta saatiin odotettua vähemmän pelaajia. Muutaman NHL-tähden puuttuminen oli loppujen lopuksi kohtalokasta Suomelle. Olisimme tarvinneet ehdottomasti lisää kokeneita pelaajia.

NHL:n suomalaistähdet jäivät pois lähinnä loukkaantumisten vuoksi. Taalajäillä syntyneitä vammoja haluttiin parannella. Huippupelaajia vaivasi myös otteluväsymys. Näyttääkin siltä, ettei NHL:ssa pelaavien suomalaisten osallistuminen MM-kisoihin ole enää itsestään selvyys. Samanlaista kiinnostuksen puutetta on ollut havaittavissa jo pitempään muutamien jääkiekon mahtimaiden NHL-pelaajissa.

On ymmärrettävää, että raskaan kauden jälkeen NHL-pelaajien pelihalut saattavat olla vähissä. Olisi kuitenkin toivottavaa, että kaikki parhaat vapaina olevat pelaajat edustaisivat omaa maataan MM-jäillä. Maajoukkuepaikka pitäisi olla aina kunnia-asia. Ovatko pelihaluttomuuden taustalla raha vai erilaiset ristiriidat pelaajien ja lajiliiton välillä? Oli miten oli, mahdolliset erimielisyydet on selvitettävä. Suomi tarvitsee jatkossakin MM-joukkueeseen kaikki ulkomailla pelaavat todelliset vahvistukset.

Suomessa pelataan MM-kiekkoa seuraavan kerran kahtena keväänä peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013. Yhteistyössä Ruotsin kanssa järjestettävät kisat ovat ainutlaatuiset. Ratkaisu antaa hyvän pohjan myös vastaavan tyyppiselle yhteistyölle tulevaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki lääkitykselle

Johtajapulmasta tulee pitkään imagotappiota

Energiamarkkinoilla on taas nähtävissä vaaran merkkejä

Suomen monitieteisin yliopisto

Malttia pöyristymisiin

Kuopion täytyy tarkastella menojakin kriittisesti

Rasismia eivoi voittaa valehtelulla

Pääministerit ja Itämeri

Kiitos talvi! – Ensin pieni flikflak-sarja, sitten ohjelmassa rintarauhasten sulatus

Postin kannattavuusei parane lakkoilulla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.