Parhaat kisoihin

Suomen olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola vakuutti keskiviikon Helsingin Sanomissa, että purjehduksen Laser Radial -luokan toukokuussa tehtyä valintaa ei muuteta. Pekingin kisoihin olisi siis lähdössä 17-vuotias Tuula Tenkanen eikä 30-vuotias konkari Sari Multala.

Tenkanen nimettiin olympiajoukkueeseen, koska hän voitti Multalan kaksi kertaa Purjehtijaliiton järjestämissä karsintakilpailuissa. Olympiakomitea teki valinnan Purjehtijaliiton esityksestä.

Valintaa on kuitenkin ryhdytty arvostelemaan sen jälkeen, kun Multala reilut kaksi viikkoa sitten sijoittui Kielin maailmancup-regatassa toiseksi Tenkasen keskeyttäessä. Belgiassa parhaillaan menossa olevissa Laser Radial -luokan EM-kisoissa Multala on ollut toistaiseksi suvereenisti paras. Tenkanen taas on epäonnistunut.

Mitä pitäisi tehdä? Pitäisikö pitää kiinni ennalta laadituista valintakriteereistä, joita urheilijat yleensä vaativat lajiliitoilta? Vai olisiko parempi poiketa niistä, jos valitun kunto on heikkenemässä ja rannalle jäänyt menestyy karsintojen jälkeen selvästi paremmin?

Suomi on pieni maa. Siksi kolmen viikon kuluttua Pekingissä alkaviin olympialaisiin lähtee vain muutama urheilija, jolla on realistisia mahdollisuuksia voittaa mitali. Meillä ei ole varaa samanlaiseen ylellisyyteen kuin Yhdysvalloilla, jossa yleisurheilijat olympialaisin valitaan kylmästi yhden karsintakilpailun perusteella.

Olympialaisin on lähetettävä parhaat suomalaisurheilijat. Multala on jo osoittanut, että hän kamppailisi Pekingissä mitaleista. Olympiakomitea voi maanantaina pidettävässä kokouksessaan pyörtää aikaisemman päätöksensä ja nimetä Multalan Suomen edustajaksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.