Parhaat kisoihin

Suomen olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola vakuutti keskiviikon Helsingin Sanomissa, että purjehduksen Laser Radial -luokan toukokuussa tehtyä valintaa ei muuteta. Pekingin kisoihin olisi siis lähdössä 17-vuotias Tuula Tenkanen eikä 30-vuotias konkari Sari Multala.

Tenkanen nimettiin olympiajoukkueeseen, koska hän voitti Multalan kaksi kertaa Purjehtijaliiton järjestämissä karsintakilpailuissa. Olympiakomitea teki valinnan Purjehtijaliiton esityksestä.

Valintaa on kuitenkin ryhdytty arvostelemaan sen jälkeen, kun Multala reilut kaksi viikkoa sitten sijoittui Kielin maailmancup-regatassa toiseksi Tenkasen keskeyttäessä. Belgiassa parhaillaan menossa olevissa Laser Radial -luokan EM-kisoissa Multala on ollut toistaiseksi suvereenisti paras. Tenkanen taas on epäonnistunut.

Mitä pitäisi tehdä? Pitäisikö pitää kiinni ennalta laadituista valintakriteereistä, joita urheilijat yleensä vaativat lajiliitoilta? Vai olisiko parempi poiketa niistä, jos valitun kunto on heikkenemässä ja rannalle jäänyt menestyy karsintojen jälkeen selvästi paremmin?

Suomi on pieni maa. Siksi kolmen viikon kuluttua Pekingissä alkaviin olympialaisiin lähtee vain muutama urheilija, jolla on realistisia mahdollisuuksia voittaa mitali. Meillä ei ole varaa samanlaiseen ylellisyyteen kuin Yhdysvalloilla, jossa yleisurheilijat olympialaisin valitaan kylmästi yhden karsintakilpailun perusteella.

Olympialaisin on lähetettävä parhaat suomalaisurheilijat. Multala on jo osoittanut, että hän kamppailisi Pekingissä mitaleista. Olympiakomitea voi maanantaina pidettävässä kokouksessaan pyörtää aikaisemman päätöksensä ja nimetä Multalan Suomen edustajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.