Pehmokarpaasit

Tunnen miehiä, jotka ovat pehmeitä, mutta silti "miehekkäitä". Tunnen mielestäni yllättävän paljon miehiä, jotka voisivat tarjota vaihtoehtoja niille roolimalleille, joita (huom.) oletamme nuorten poikien arvostavan.

Mistä minä tiedän, mitä arvostavatkaan, oikeasti. Julkisuudessa vain nousee näkyviin röyhkeys. Vauhti ja kyynärpäätaktiikka tuntuvat olevan suosiossa nuorten herrain pyristellessä kohti aikuisten maailmaa.

Jos on yli 15-vuotias, voi mennä nyt lauantaina katsomaan Ice Warriors -tapahtumaa Barona Areenalle, jossa väkivaltapelaajat kohtaavat järjestettyjen kaukalotappeluiden merkeissä (nämä areenat vaihtavat nimeään niin vikkelään, ettei moni tiedä tämän sijaitsevan Espoossa). Jos on alle viidentoista, näkee samoja reipashenkisiä matseja toki netistäkin.

Todetaan heti, että lehtitietojen mukaan kiekkovaikuttajat Hjalliksesta Aurinkokuninkaaseen tuomitsevat moisen pelleilyn jyrkästi.

Ennen oli Formula - (haukotus) - ykkönen. Nyt on kiinnostus kansalla lopahtanut, eikä uusia vauhtivillejä nähdä kuin omilla kaupunkiradoillamme, traagisin seurauksin.

Sääli sikäli, että suomalaisten vielä ajaessa huipulla heidän suuhunsa saattoi mediassa pistää asiatekstiä liikenneturvallisuudesta niin, että joku nuori vielä kuuntelikin. Nyt on hyvä jos puhelinliittymiä kelpaavat mainostamaan.

Tarvitsisimme tässä roolimalliajatteluumme Monty Python -ryhmän kuuluisaa käännettä: "Ja nyt jotakin aivan toisenlaista!"

Näytelmäkirjailija Miko Kivisellä on lapsi samalla luokalla kuin itsellänikin. Muutamien viikkojen aikana hän kannusti opettajan ehdotuksesta oppilaat tekemään ryhmissä pieniä näytelmiä. Vei siis sitä paljon puhuttua draamaa tunneille.

Työt valmistuivat ammatti-ihmisen neuvojen mukaan, mutta kokonaan koululaisten itse kirjoittamista teksteistä. Lopulta oli pienimuotoinen teatteri-ilta. Olin paikalla todistamassa, kuinka jännittävä projekti hienosti onnistui. Tunsin kiitollisuutta.

Liikunnallinen luontoihminen (kuten Kivisen Miko) on lääketieteen tohtori Harri Hyppölä, joka kohta räjäyttää taas amatöörimusisoinnin pankin viemällä Tahdistin -orkesterinsa kiertueelle ympäri maata loppuunmyytyihin saleihin.

Jussi Mattilan ja Kuopion Nuorisokuoron kanssa uudistetussa Ultra Bra -projektissa ovat mukana maineikas PMMP ja säveltäjä Kerkko Koskinen itse. Energisiä nuoria (sekä nuorekkaita) ihmisiä, hyvissä harrastuksissa!

Kiekkolegenda ja isoisä Hannu Kapanen tulee marras-joulukuun vaihteessa Musiikkikeskukselle tarinoimaan Pekan ja suden kertojana. Hän on kirjallisuudesta ja musiikista kiinnostunut urheilija.

Onko tavatonta, ettei suutari pysykään lestissään, vaikka sanonnassa käskettiin?

Sen rikkauden koettavat nämä monipuoliset ja innostavat miehet nuorille pojille antaa, että harrastaa voi jotakin muuta. Sisäänpäin kääntynyt piiri pitää osata murtaa - esimerkin avulla se voi onnistua. Ai niin, tämä kaikki koskee myös tyttöjä.

Kirjoittaja on kuopiolainen kapellimestari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kolme ohjetta alkuihin ja loppuihin – Laske arvet ja ystävät, mutta älä hätäänny

Epätoivoinen Trump yhä arvaamattomampi

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Matkailun alasajo olisi hätävarjelun liioittelua

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Parasta on, kun toimittajalla on kansan tuki – näin kävi Kallionsydämen tapauksessa

Paisuva EU-budjetti on osattava suunnata oikein

Edessä kaikkien aikojen terassikesä

Kääntyykö suuri virta?

Valkoposkihanhien metsästys on sallittava

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.