Pelin politiikkaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on voinut johtaa puoluettaan viime ajat hyvässä myötälaitaisessa. Lokakuun kunnallisvaaleissa Soini otti rökälevoiton kotikulmillaan Espoossa, ja koko puolue nosti kannatustaan huomattavasti prosentteina laskien. Julkisuudessa Soini on saanut päälleen sankarin viitan, vaikka perussuomalaisten todellinen kannatus on jossain kristillisdemokraattien ja ruotsalaisen kansanpuolueen tuntumissa.

Nälkä kasvaa syödessä, ja näin näyttää käyvän myös värikkäästä kielenkäytöstään tunnetun Soinin kohdalla. Viime viikon lopulla hän uhosi perussuomalaisten saavan ensi kesäkuun europarlamenttivaaleissa 300 000 ääntä, jos hän asettuu itse ehdokkaaksi.

EU-vastaisuudella ratsastaneet keskustan Paavo Väyrynen ja Vasemmistoliiton Esko Seppänen ovat aiemmissa EU-vaaleissa keränneet yli sadan tuhannen äänisaaliita. Molemmat ovat nyt poissa pelistä, joten Soinilla olisi kieltämättä markkinarakoa.

Mutta haluaako Soini todella Brysseliin ja Strasbourgiin puolustamaan Suomen kansallisia etuja? Ei halua, se kävi ilmi jo hänen haastattelustaan keskustan verkkolehti Apilassa. Asettuessaan ehdolle Soini keräisi ainoastaan äänet itselleen ja puolueelleen, mutta ei lähtisi kuitenkaan europarlamenttiin, vaikka paikka heltiäisikin. Matkatöihin unionin ytimiin lähtisi varamies, Soini itse jäisi hoitelemaan kotimaan politiikkaa kansanedustajan valtakirjalla.

Pelin politiikkaa... Näin jyrisisi tuomitsevasti perussuomalaisten edeltäjän SMP:n perustaja, edesmennyt tullineuvos Veikko Vennamo Timo Soinin mielessä pyörivästä poliittisesta taktikoinnista.

Nälkä kasvaa syödessä, mutta mikä se taas olikaan ahneuden loppu, Timo Soini?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.