Pelko taajamasutta kohtaan oli ymmärrettävä

Siilinjärven keskustan pohjoispuolella Räisälän, Ahmon ja Pyylammin alueella liikkunut nuori naarassusi kohtasi loppunsa Räisälänportissa, kun poliisipartio yhytti sen perjantaita vasten yöllä.

Eläin oli liikkunut rakennetussa ympäristössä pelottomasti, mutta suden ei tiedetä uhanneen ihmisiä tai aiheuttaneen vahinkoa sen paremmin kotieläimille kuin tuotantoeläimillekään. Poliisi päätti järjestää susijahdin eläimen eliminoimiseksi, kun sen karkottaminen katsottiin käytännössä mahdottomaksi.

Suden siirrossa ei olisi ilmeisesti ollut mieltä siksi, että eläin olisi oletettavasti hakeutunut siirtoympäristössään uudelleen ihmisasutuksen keskelle, kun on siihen jo tottunut.

Pelko taajamasutta kohtaan oli ymmärrettävä, vaikka Luonto-Liiton susiryhmän mukaan suden ei tiedetä edes vahingoittaneen ihmistä vuoden 1882 jälkeen. Jos susi kesyyntyy, se voi aiheuttaa vaaratilanteita ihmisille, kuten koulumatkoja kulkeville pienille lapsille. Myös vesikauhua sairastava susi voi hyökätä ihmisen kimppuun. Siilinjärvellä liikkunut susi oli nähty lasten leikkipaikkojen lähellä.

Oma huolenaiheensa oli myös se, että susi olisi saattanut vahingoittaa lemmikkieläimiä kuten koiria.

On selvää, että minkäänlaista riskiä taajamasuden suhteen ei kannattanut Siilinjärvellä ottaa. Suden surmaaminen oli siten ainoa vaihtoehto.

Tärkeää Siilinjärven susijahdissa oli myös se, että tapahtumat etenivät lain kirjaimen mukaan eikä niin kuin esimerkiksi Nakkilassa, mistä viikko sitten löytyi kuoliaaksi ammuttu susi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ei ollut huonommin

Kuopion 200-vuotiasta toria on aihetta juhlia joukolla

Kannabiksen vaikutuksia on viisasta varoa

Pitäisi muistaa kiittää

Millaista on kunniallinen maskuliinisuus?

Miksi on hyvä kysymys

Kysymys kesä- ja talviajasta jakaa kansaa

Lapset ja vanhukset pitäisi säästää poliittisilta lakoilta

Runoilijan synttärit

Joko sinäkin kaketat?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.