Pelko taajamasutta kohtaan oli ymmärrettävä

Siilinjärven keskustan pohjoispuolella Räisälän, Ahmon ja Pyylammin alueella liikkunut nuori naarassusi kohtasi loppunsa Räisälänportissa, kun poliisipartio yhytti sen perjantaita vasten yöllä.

Eläin oli liikkunut rakennetussa ympäristössä pelottomasti, mutta suden ei tiedetä uhanneen ihmisiä tai aiheuttaneen vahinkoa sen paremmin kotieläimille kuin tuotantoeläimillekään. Poliisi päätti järjestää susijahdin eläimen eliminoimiseksi, kun sen karkottaminen katsottiin käytännössä mahdottomaksi.

Suden siirrossa ei olisi ilmeisesti ollut mieltä siksi, että eläin olisi oletettavasti hakeutunut siirtoympäristössään uudelleen ihmisasutuksen keskelle, kun on siihen jo tottunut.

Pelko taajamasutta kohtaan oli ymmärrettävä, vaikka Luonto-Liiton susiryhmän mukaan suden ei tiedetä edes vahingoittaneen ihmistä vuoden 1882 jälkeen. Jos susi kesyyntyy, se voi aiheuttaa vaaratilanteita ihmisille, kuten koulumatkoja kulkeville pienille lapsille. Myös vesikauhua sairastava susi voi hyökätä ihmisen kimppuun. Siilinjärvellä liikkunut susi oli nähty lasten leikkipaikkojen lähellä.

Oma huolenaiheensa oli myös se, että susi olisi saattanut vahingoittaa lemmikkieläimiä kuten koiria.

On selvää, että minkäänlaista riskiä taajamasuden suhteen ei kannattanut Siilinjärvellä ottaa. Suden surmaaminen oli siten ainoa vaihtoehto.

Tärkeää Siilinjärven susijahdissa oli myös se, että tapahtumat etenivät lain kirjaimen mukaan eikä niin kuin esimerkiksi Nakkilassa, mistä viikko sitten löytyi kuoliaaksi ammuttu susi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uusi mahdollisuus eläinlaille

Turvallisuusympäristön muutos yllättää jatkuvasti

Varusmiesten päiväraha on jäänyt jälkeen

Jätevesiasetusmummo

Silmät on siniset

Asema ja varallisuus hyvinvointivaltiossa

Pula eläkkeiden maksajista yltyy vuosi vuodelta

Hallituksella ei riittänyt tarmoa sokeriveroon

Vaalipölyä

Historiaan siirtyi hyvin värikäs eduskuntavaalikausi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.