Pelkoa ei saa lietsoa

Maailmalle on levinnyt jälleen terrorismin uhka. Amerikkalainen Fox News-yhtiö kertoi tietolähteisiinsä nojaten tällä viikolla, että terroristeilla on iskulista, johon kuuluvat muun muassa Berliinissä ja Pariisissa sijaitsevia tunnettuja turistikohteita.

Yhdysvaltoihin kohdistuneet terrori-iskut syyskuussa 2001 ja monet muut murhateot ovat osoittaneet, että terrorismi on todellinen uhka. Elämä on kuitenkin rauhoittunut siksi, että maailman sota- ja turvallisuuskoneistot ovat pystyneet iskemään terroristien pesäpaikkoihin muun muassa Irakissa, Afganistanissa, Pakistanissa ja Afrikassa.

Terrorismin kitkeminen kokonaan on mahdotonta, mutta terroristien toimintaedellytyksiin voidaan puuttua. Rikollisjärjestöt tarvitsevat suuriin operaatioihinsa rahaa. Maailman sotilasmahdit ovatkin iskeneet surutta maihin, jotka tukevat terroristeja antamalla heille taloudellista tukea. Myös terroristien koulutusleirejä on tuhottu tai niiden toiminta tehty vaikeaksi.

Myönteinen kehitys johtuu myös suurvaltapolitiikasta. Etenkin Yhdysvaltain presidentin Barack Obama on pyrkinyt rauhanomaiseen vuoropuheluun maailmalla. Seuraukset ovat olleet myönteisiä. Tärkeää on myös olla lietsomatta pelkoa ihmisiin. Siinä medialla on suuri vastuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tyrkytystä ja tilausansoja

Laivuekaupassa työpaikat ovat lopulta sivuseikkoja

Suojeluvelvoite pitäisi määritellä tarkemmin

Budjettiriihen jälkeen

Kun mikään ei riitä

Googlella on hyviä syitä investoida Suomeen

Pääministerin pitäisi pitää kieli keskellä suuta

Kauppahalliaarre

Maltillista alarmismia

Tutkimustietoa tarvitaan eri puolilta Suomea

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.