Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Tänä iltana avajaiset Itävallan Seefeldissä käynnistävät hiihdon MM-kisat. Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat torstaina ja jatkuvat aina maaliskuun 3. päivään. Kisapäiviä kertyy kaikkiaan kymmenen.

Savolaisittain odotukset ovat korkealla, kun Iivo Niskanen Puijon Hiihtoseuran urheilijana on joukkueen kovin mitalitoivo. Vieremän Koittoa edustava Kerttu Niskanen on hänkin mahdollinen mitalisti.

Tosin ensimmäinen todellinen savolainen mitalimahdollisuus on jo perjantaina, jolloin Puijon Hiihtoseuraa edustava Ilkka Herola osallistuu yhdistetyn kilpailuun. Kelpo hiihtäjän pitää vain onnistua ensin mäessä, mikä on ollut miehelle haasteellista. Sama koskee kaikkia yhdistetyn kilpailuja kisojen aikana.

Lauantaina Seefeldissä hiihdetään skiathlon-kilpailut, joissa on ensin perinteisen hiihdon osuus ja suksien vaihdon jälkeen vapaan tyylin osuus. Vaikka koko kilpailumuoto onkin teennäinen, mitali kelpaisi kyllä, ja sen saattaa Krista Pärmäkoski nappisuorituksella tuodakin. Sunnuntain pariviesteissä Suomella on sauma mitaliin niin naisissa kuin miehissäkin, sillä kyse on perinteisen tyylin kilpailuista.

Varsinaiset suomalaisten superpäivät ovat tiistaina, kun on naisten perinteinen 10 kilometriä, ja keskiviikkona, kun on miesten perinteinen 15 kilometriä. Torstain ja perjantain viesteissä voi tulla parhaimmillaan himmeitä mitaleja, mutta ne olisivat pieniä yllätyksiä. Mitalia tuskin tulee naisten ja miesten pitkienmatkojen vapaan hiihdon kilpailuistakaan.

Vaikka kyse ei olekaan olympialaisista, muistettakoon mitalitoiveiden keskellä silti Pierre de Coubertinin lausuma viisaus: tärkeintä ei ole voitto vaan osallistuminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Turhat johtajat ja jonninjoutavat isopalkkaiset pikkuviskaalit pihalle – Vai mitenkä oli?

EU-puheenjohtajamaa ei ehdi tehdä mahdottomia

Asiakkaan pitää joustaa, kun tuotanto ei jousta

Uhan alla

Slovenia on pieni suuri maa

Unelma Kuopion Rivierasta etenee Itkonniemellä

Iskut kiirehtivät irtautumista fossiilisista polttoaineista

Uskon ja tieteiden maailmat

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Martat ovat sivistäneet jo 120 vuotta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.