Pepsi antoi periksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan Pekka Puskan näkemykset terveellisestä ravinnosta ovat saaneet jälleen kansainvälistä tunnustusta. Hän vaikutti osaltaan taustalla, kun virvoitusjuomajätti PepsiCo päätti vetää pelkällä sokerilla makeutetut juomansa pois ala- ja yläkouluista vuoteen 2012 mennessä.

Yhtiö päätti asiasta neuvoteltuaan muun muassa Maailman sydänliiton (WHF) kanssa. Puska on liiton presidentti. Maailman suurin virvoitusjuomavalmistaja Coca-Cola ilmoitti jo aikaisemmin vetävänsä sokeroidut limpparit koulujen ala-asteilta.

Puska tunnetaan meillä ja maailmalla terveellisten elämäntapojen ja ravitsemuksen lähettiläänä. Hänen johdollaan on muun muassa kartoitettu sydänsairauksien syitä. Hän on kansainvälisesti erittäin arvostettu asiantuntija ja Pohjois-Karjala-projektin voimahahmo. Puska ja monet muut asiantuntijat ovat jo kauan kritisoineet kouluja siitä, että ne sallivat juoma- ja karkkiautomaatit tiloissaan.

Suomi ei ole maailmanlaajuisesti ongelmallisin maa tässä mielessä. Monet kunnat ovat kuitenkin ottaneet uuden suunnan. Esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuusto esittää, että virvoitusjuoma- ja makeisautomaatit poistetaan kaupungin kouluista. Maamme pääkaupunki näyttää näin muille kunnille hyvää esimerkkiä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.