Pepsi antoi periksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan Pekka Puskan näkemykset terveellisestä ravinnosta ovat saaneet jälleen kansainvälistä tunnustusta. Hän vaikutti osaltaan taustalla, kun virvoitusjuomajätti PepsiCo päätti vetää pelkällä sokerilla makeutetut juomansa pois ala- ja yläkouluista vuoteen 2012 mennessä.

Yhtiö päätti asiasta neuvoteltuaan muun muassa Maailman sydänliiton (WHF) kanssa. Puska on liiton presidentti. Maailman suurin virvoitusjuomavalmistaja Coca-Cola ilmoitti jo aikaisemmin vetävänsä sokeroidut limpparit koulujen ala-asteilta.

Puska tunnetaan meillä ja maailmalla terveellisten elämäntapojen ja ravitsemuksen lähettiläänä. Hänen johdollaan on muun muassa kartoitettu sydänsairauksien syitä. Hän on kansainvälisesti erittäin arvostettu asiantuntija ja Pohjois-Karjala-projektin voimahahmo. Puska ja monet muut asiantuntijat ovat jo kauan kritisoineet kouluja siitä, että ne sallivat juoma- ja karkkiautomaatit tiloissaan.

Suomi ei ole maailmanlaajuisesti ongelmallisin maa tässä mielessä. Monet kunnat ovat kuitenkin ottaneet uuden suunnan. Esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuusto esittää, että virvoitusjuoma- ja makeisautomaatit poistetaan kaupungin kouluista. Maamme pääkaupunki näyttää näin muille kunnille hyvää esimerkkiä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.