Perhe on paras

Kuopion Rauhalahden leirintäalue arvioitiin takavuosina valtakunnan parhaaksi, mutta maallinen kunnia on tunnetusti katoavaista. Kun kaupungin omistaman Kuopion Matkailupalvelu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Mäntyniemi sanoo, että Rauhalahden tilanne on "hälyttävä" ja että "sen perusinfra on ala-arvoisessa kunnossa", hän sanoo totuuden ja vain totuuden.

Kaupungin matkailutoimi ei ole kuitenkaan yksin syypää aikanaan niin erinomaisen leirintäalueen kurjaan nykytilaan. Yhtä lailla pitää peiliin katsoa myös kaupungin poliittisten luottamuselinten, kaupunginvaltuuston ja -hallituksen. Ei ole ollut havaittavissa, että palkatut matkailun edistäjät olisivat saaneet heiltä vahvaa, yksimielistä tukea tai opastusta esityksilleen.

Ikean tulo on tuomassa nyt uutta puhtia Kuopion matkailuelinkeinoon. Pöyryn konsulttiyhtiö on laatinut parikin suunnitelmaa, joilla Rauhalahti saataisiin heräämään Ruususen unesta ottamaan vastaan ainakin pari prosenttia Ikean viisimiljoonaiseksi arvioidusta asiakasvirrasta.

Toinen suunnitelma pohjaa perheitten liikunnallisiin harrastuksiin, toinen käsitöihin, ruokaan ja luontoon. Molemmat vaativat miljoonien eurojen investointeja.

Edellisen kerran Rauhalahtea yritettiin virkistää kekseliään Hoksopolin avulla. Siinä epäonnistuttiin. Ei riitä, että on hyvä idea, vaan tärkeintä on, että idea kantaa vuosikymmenten päähän. Meillä on maa täynnä muistomerkkejä matkailuideoista, jotka jäivät kalliiksi hetken lapsiksi.

Pöyryn kaavailuista pitää käydä Kuopiossa nyt syvällistä pohdintaa. Yksityiskohdista ei kannata vielä kiivailla, mutta päälinja lie selvä: perhe on paras ja turvallisin myös matkailuelinkeinoa kehitettäessä. Liikuntaa voi suosia, kun terveessä Kuopiossa ollaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.