Perheuutisia pukkaa

Suomalaisetkin saattoivat viikonvaihteessa seurata televisiostaan suorana lähetyksenä Ruotsin prinsessan Madeleinen ja yhdysvaltalaisen liikemiehen Christopher O’Neillin häitä. Naapurimaamme kuninkaallinen loisto kiinnostaa arkisempaan menoon tottuneessa tasavallassa.

Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan nuorimman lapsen avioituminen oli kuitenkin tapahtuma, jolla ei ole poliittista merkitystä. Ruotsissa kuninkaallinen perhe on edustuksellinen instituutio, joka ei käytä poliittista valtaa.

Sen sijaan Venäjältä, Suomen toisesta naapurimaasta, kantautui viime viikolla perheuutinen, jolla saattaa olla poliittisia seurauksia: Venäjän presidentti Vladimir Putin ja hänen vaimonsa Ljudmila Putina kertoivat, että heidän 30 vuotta kestänyt avioliittonsa päättyy avioeroon.

Venäjälläkin presidentin avioero on luonnollisesti enemmän yksityisasia kuin poliittinen teko. Putinin avioero kuitenkin saattaa vaikuttaa presidentin kannatukseen.

Putin on poliittisessa toiminnassaan tukeutunut konservatiivisiin arvoihin ja saanut tukea vahvalta ortodoksiselta kirkolta ja sen jäseniltä. Ortodoksinen kirkko ei suhtaudu avioeroon niin kielteisesti kuin katolinen kirkko, mutta kirkon opetus on kuitenkin hyvin selvä: avioliitto on sakramentti, joka on tarkoitettu purkamattomaksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.