Perheuutisia pukkaa

Suomalaisetkin saattoivat viikonvaihteessa seurata televisiostaan suorana lähetyksenä Ruotsin prinsessan Madeleinen ja yhdysvaltalaisen liikemiehen Christopher O’Neillin häitä. Naapurimaamme kuninkaallinen loisto kiinnostaa arkisempaan menoon tottuneessa tasavallassa.

Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan nuorimman lapsen avioituminen oli kuitenkin tapahtuma, jolla ei ole poliittista merkitystä. Ruotsissa kuninkaallinen perhe on edustuksellinen instituutio, joka ei käytä poliittista valtaa.

Sen sijaan Venäjältä, Suomen toisesta naapurimaasta, kantautui viime viikolla perheuutinen, jolla saattaa olla poliittisia seurauksia: Venäjän presidentti Vladimir Putin ja hänen vaimonsa Ljudmila Putina kertoivat, että heidän 30 vuotta kestänyt avioliittonsa päättyy avioeroon.

Venäjälläkin presidentin avioero on luonnollisesti enemmän yksityisasia kuin poliittinen teko. Putinin avioero kuitenkin saattaa vaikuttaa presidentin kannatukseen.

Putin on poliittisessa toiminnassaan tukeutunut konservatiivisiin arvoihin ja saanut tukea vahvalta ortodoksiselta kirkolta ja sen jäseniltä. Ortodoksinen kirkko ei suhtaudu avioeroon niin kielteisesti kuin katolinen kirkko, mutta kirkon opetus on kuitenkin hyvin selvä: avioliitto on sakramentti, joka on tarkoitettu purkamattomaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.