Periksi ei saa antaa

Suomen mäkimaajoukkueen vaisu menestys Vancouverin olympiamäessä on aiheuttanut kiivaita jälkipolemiikkeja. Viimeksi perjantaina mäkimiesten päävalmentaja Janne Väätäinen uhkasi erota, ellei maajoukkueelle osoiteta lisää resursseja (SS 5.3.). Käytännössä kysymys on rahasta. Sitä tarvittaisiin muun muassa joukkueen leiritykseen ja muuhun valmennustoimintaan.

Mäkihypyn taloudellisten vaikeuksien taustalla on kaksi asiaa. Suomen maastohiihdon maine ryvettyi aikoinaan dopingsotkujen vuoksi. Sponsorien vetäytyminen heijastui laajalti muuallekin hiihtoliiton sisällä. Toinen syy on maailmanlaajuinen finanssikriisi, joka on heijastunut urheiluunkin.

Suomen mäkihyppyä ei pelasteta kenenkään aktiivitoimijan erouhkauksilla. Sen sijaan mäkihypyn talousihmisten olisi pohdittava entistä sinnikkäämmin keinoja umpikujasta pääsemiseksi. Suomella on edelleen hyvä maajoukkue, vaikka olympiamitaleja ei tullutkaan. Tausta-aktiivien ja urheilijoiden olisi nyt löydettävä kaikki vahvuudet, jotta suomalaisille rakas ja perinteikäs laji saataisiin takaisin entiseen loistoonsa.

Suomalainen mäkihyppy nousee takaisin huipulle hyvällä yhteistyöllä. Sinnikäs yrittäminen tuo tullessaan myös menestystä. Kausi lähenee loppuaan. Sen jälkeen mäkihypyn päättäjien on selvitettävä jatkonäkymät ja tehtävä tarvittaessa myös henkilövalintoja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.