Perinteikäs kevään alku

Monen savolaisen veneilijän kevät on käynnistynyt jälleen Kallavesj-messuilta. Tänään päättyvä tapahtuma on perinne, joka on jatkunut vuodesta 1964 lähtien.

Messuilla on vielä tänään nähtävillä tavanomaista enemmän veneitä. Mukana on uutuustuotteineen sellaisiakin merkkejä, joita ei ole ennen Kuopion messuilla nähty.

Vaikka kyse on veneilytapahtumasta, Kallavesj-messuja voisi luonnehtia laajemmin veneilyyn painottuviksi vapaa-ajan messuiksi.

Tapahtuman järjestäjä on Kuopion Pursiseura. Veneilijöiden oma yhdistys täyttää tänä vuonna 125 vuotta eli se on yksi Suomen vanhimmista pursiseuroista. Ensimmäisen kokouksen kokoonkutsuja oli Juhani Aho, joka pani perustamiskokouksen kutsun lehteensä.

Yhdistys on yhä voimissaan, sillä 800 jäsenen pursiseuran rekisterissä on 300 venettä, joista puolet on kölipurjeveneitä ja puolet moottoriveneitä.

Viime vuosien suurin ponnistus pursiseuralle on parhaillaan meneillään oleva Pirttiniemen veneilykeskuksen rakentaminen kaupungin ja ely-keskuksen kanssa. Luotsi-hanke valmistuu ensi vuoden keväällä.

Pursiseura rakentaa investoinnillaan Kuopion mainetta sisävesiveneilyn keskuskaupunkina. Joku voisi sanoa, että jo oli aikakin jonkun se tehdä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.