Perinteikäs kevään alku

Monen savolaisen veneilijän kevät on käynnistynyt jälleen Kallavesj-messuilta. Tänään päättyvä tapahtuma on perinne, joka on jatkunut vuodesta 1964 lähtien.

Messuilla on vielä tänään nähtävillä tavanomaista enemmän veneitä. Mukana on uutuustuotteineen sellaisiakin merkkejä, joita ei ole ennen Kuopion messuilla nähty.

Vaikka kyse on veneilytapahtumasta, Kallavesj-messuja voisi luonnehtia laajemmin veneilyyn painottuviksi vapaa-ajan messuiksi.

Tapahtuman järjestäjä on Kuopion Pursiseura. Veneilijöiden oma yhdistys täyttää tänä vuonna 125 vuotta eli se on yksi Suomen vanhimmista pursiseuroista. Ensimmäisen kokouksen kokoonkutsuja oli Juhani Aho, joka pani perustamiskokouksen kutsun lehteensä.

Yhdistys on yhä voimissaan, sillä 800 jäsenen pursiseuran rekisterissä on 300 venettä, joista puolet on kölipurjeveneitä ja puolet moottoriveneitä.

Viime vuosien suurin ponnistus pursiseuralle on parhaillaan meneillään oleva Pirttiniemen veneilykeskuksen rakentaminen kaupungin ja ely-keskuksen kanssa. Luotsi-hanke valmistuu ensi vuoden keväällä.

Pursiseura rakentaa investoinnillaan Kuopion mainetta sisävesiveneilyn keskuskaupunkina. Joku voisi sanoa, että jo oli aikakin jonkun se tehdä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.