Piikittämällä luotu kauneus on kallista ja katoavaa

Kehon kemiallisesta muokkaamisesta on tullut entistä hyväksytympää. Tällä hetkellä kasvojen esteettiset käsittelyt yleistyvät yhä nuorempien keskuudessa. Savon Sanomien ( 30.9.) haastattelemat kauneudenhoitoalan yrittäjät kertovat, että jo 18-vuotiaat turvautuvat esimerkiksi huulten muotoilemiseksi annettaviin täyteainepistoksiin.

Markkinointikielessä kauneuskäsittelyjä kutsutaan ”kehon virheiden korjaamiseksi”. Sellaisina pidetään sekä iän myötä iholle tulevia ryppyjä että synnynnäisiä piirteitä, jotka ihminen itse voi kokea häiritseviksi. Esteettiseksi pistoshoidoksi nimitetyissä käsittelyissä ihon alle laitetaan muun muassa hyaluronihappoa ja botuliinia, jotka muuttavat merkittävästi kasvojen rakennetta. Vaikutukset kestävät useita kuukausia, mutta eivät ole pysyviä. Tämän vuoksi hoidot on uusittava säännöllisesti.

Toistaiseksi pistoskäsittelyn markkinat ovat villit ja kilpailu kovaa etenkin suurissa kaupungeissa. Myös valvonta on puutteellista. Vaikka täyteaineet viedään sananmukaisesti ihon alle, niiden antajille ei ole pätevyysvaatimuksia. Yhteinen ohjeistuskin on Valvirassa vasta suunnitteilla.

Sekava tilanne kielii alan nopeasta kasvusta. Tarjonta seuraa kysyntää ja luo sitä itse. Taustalla vaikuttaa kauneusihanteiden muutos. Tällä hetkellä kauniina pidetään pyöreitä huulia, täyteläisiä poskipäitä ja kaikkien juonteiden häivyttämistä. Pistoksia kaupataan porttina paitsi kauneuteen, myös onneen.

Kehon kemiallinen muokkaaminen on vähemmän lopullista kuin kirurgia, mutta saattaa aiheuttaa vakavan riippuvuuden kierteen. Riippuvuus ei paranna itsetuntoa vaan heikentää sitä entisestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.