Piispan sivallus ja Soinin livahdus

Kuopion piispa Wille Riekkinen ottaa vahvasti ja isällisesti kantaa kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) homovastaisiin lausuntoihin. Piispa on jälleen kerran osoittanut, mitä on vahva arvojohtajuus: se on sitä, että selkeästi tulkitsee oikeata ja väärää ja opastaa yleistä mielipidettä yhteiskuntaa rakentavaan suuntaan.

Oinonen vastasi piispalle, ettei tämän pitäisi puuttua politiikkaan.

Miksi kirkon edustajat eivät saisi ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin, myös politiikkaan?

Ainakin heillä on useimmiten kapasiteettia siihen enemmän kuin monilla poliitikoilla.

Perus-Pena Oinonen esitti kohua herättäneen, idioottimaisen vertauskuvansa eduskunnan käsitellessä samaa sukupuolta olevien oikeutta perheen sisäiseen adoptioon:

- Onko pelättävissä, että maailmalla aletaan esittää vaatimuksia siitä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa, Oinonen möläytti. Oinonen vakuutti seuraavana päivänä, että hänen puheensa oli harkittua.

Myöhemmin Oinonen kuitenkin pyysi anteeksi, jos oli loukannut ihmisiä. Anteeksipyyntö on yhtä merkityksetön kuin Oinosen kohulausunto mauton, sillä Oinonen ei ole muuttanut mieltään.

Lopputulema on siis, että savolaisten eduskuntaan valitsema edustaja vertaa samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta eläimiin sekaantumiseen. Tämä on Oinosen vakaumus.

Oinonen puolustautuu sillä, ettei hän ole maalaismiehenä osannut asetella sanojaan. Viittaus maalaistaustaan on loukkaus maalaisväestöä kohtaan. Maalla on aina osattu asetella sanoja ja maalla on aina osattu olla myös suvaitsevaisia, erityisesti täällä Savossa.

On savolaisten äänestäjien ratkaistavissa, antavatko he tällaisen henkilön jatkaa eduskunnassa.

Äänestäjien kannattaa pohtia, mitä Oinosen ja toisen populistin Jussi Halla-ahon yhteiskunnalliset provokaatiot kertovat perussuomalaisista?

- Jos tämä esimerkiksi kertoo perussuomalaisten asenteesta ja ihmisyyden aliarvioimisesta, se ei kyllä lupaa hyvää sille puolueelle. Näin ainakin toivoisin, piispa Riekkinen arvioi.

Oinonen ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini esiintyivät torstaina Kuopion torilla yhdessä rintamassa.

Tilaisuudessa piti puhua EU-asiaa, mutta hauveliteema nousi isoon rooliin.

Soini yritti päästä hankalasta tilanteesta toteamalla, että hän vastaa vain puolueesta eikä Oinosen puheista.

- Nyt on kysymys itse laista, jota vastustamme, Soini sanoi.

Soini vakuuttaa, ettei pakene vastuuta eikä yleensä mitään muutakaan. Siitä huolimatta hän ei irrota puoluetta Oinosen homovastaisista hauvelimöläytyksistä.

Oikea tulkinta Soinin manöövereistä on, että hän livahtaa vastuusta. Soini sallii puolueensa edustajien homokannanotot ja rasistiset maahanmuuttolausunnot.

Olisi jo korkea aika nähdä perussuomalaisten johtohenkilöiden kansanmiehen viitan alle ja tunnistaa sieltä todellinen härski populismi, jolla ei ole ainuttakaan demokratiaa autettu kestävään menestykseen.

Muutama kansakunta on kyllä sysätty fasistiseen totalitarismiin.

Soini on nostanut puolueen kannatusta. Se on ollut vahva näyttö poliittisesta osaamisesta.

Siksi on pakko ihmetellä, miksi Soinin kaltainen kykypoliitikko ei luota kannattajiensa harkintakykyyn, vaan tähtää poliittisiin pikavoittoihin?

Jos Soini haluaa jättää jonain päivänä perintönään menestyvän "kansallista itsemääräämisoikeutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta" kannattavan "työväenpuolueen", niin hänen on puheenjohtajana heitettävä Oinosen ja Halla-ahon kaltaiset henkilöt ulos puolueesta.

Muussa tapauksessa Perussuomalaiset tulee näivettymään, kun Soinin veto hyytyy.

Muistetaanko lahjakas Soini vuosikymmenten kuluttua pelkkänä populistina, joka nosti ja tuhosi sen mitä rakensi, koska ei uskaltanut enempää?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.