Piispat vain rukoilisivat

Savon Sanomat arvioi tällä paikalla viime vuoden lokakuussa, että Ruotsin luterilaisen kirkon ratkaisu ryhtyä vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon lisää varovaisuutta Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa hyväksyä edes samaa sukupuolta olevien liiton siunaamista.

Juuri niin kävi. Luterilaisen kirkon piispainkokous äänesti asiasta kuluneella viikolla. Äänestyksessä hyväksyttiin äänin 16-4, että piispainkokous ei suosita homoliittojen siunaamista. Samaa sukupuolta olevien muodostaman parin kanssa voidaan kyllä rukoilla, mutta omantunnonsyistä kirkon työntekijät voivat kieltäytyä siitäkin.

Ruotsissa askel homoliittojen siunaamisesta eteenpäin oli lyhyt. Askelta vauhditti se, että Ruotsissa hyväksyttiin laki sukupuolineutraalista avioliitosta.

Suomalaisten piispojen enemmistö todennäköisesti ajatteli, että kun ei oteta ensimmäistä askelta, ei tarvitse myöskään ottaa toista. Suomen kirkko vastustaa myös sukupuolineutraalia avioliittoa.

Piispainkokouksen päätös on vasta suositus. Asia on myös toukokuussa kokoontuvan kirkolliskokouksen työjärjestyksessä. Saattaa hyvinkin olla, että piispainkokousta konservatiivisempi kirkolliskokous ei hyväksy edes homoparin kanssa rukoilemista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.