Piispat vain rukoilisivat

Savon Sanomat arvioi tällä paikalla viime vuoden lokakuussa, että Ruotsin luterilaisen kirkon ratkaisu ryhtyä vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon lisää varovaisuutta Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa hyväksyä edes samaa sukupuolta olevien liiton siunaamista.

Juuri niin kävi. Luterilaisen kirkon piispainkokous äänesti asiasta kuluneella viikolla. Äänestyksessä hyväksyttiin äänin 16-4, että piispainkokous ei suosita homoliittojen siunaamista. Samaa sukupuolta olevien muodostaman parin kanssa voidaan kyllä rukoilla, mutta omantunnonsyistä kirkon työntekijät voivat kieltäytyä siitäkin.

Ruotsissa askel homoliittojen siunaamisesta eteenpäin oli lyhyt. Askelta vauhditti se, että Ruotsissa hyväksyttiin laki sukupuolineutraalista avioliitosta.

Suomalaisten piispojen enemmistö todennäköisesti ajatteli, että kun ei oteta ensimmäistä askelta, ei tarvitse myöskään ottaa toista. Suomen kirkko vastustaa myös sukupuolineutraalia avioliittoa.

Piispainkokouksen päätös on vasta suositus. Asia on myös toukokuussa kokoontuvan kirkolliskokouksen työjärjestyksessä. Saattaa hyvinkin olla, että piispainkokousta konservatiivisempi kirkolliskokous ei hyväksy edes homoparin kanssa rukoilemista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.