Pikkutytön annettiin kuolla

Jos Suomi on maailman paras maa, miksi täällä pahoinpidellään pieniä, viattomia lapsia hengiltä? Tätä sopii taas kysyä, kun on luettu ja kuultu, miten helsinkiläistä pikkutyttöä kohdeltiin kotona. Viranomaisten mukaan kyse ei ollut pelkästä pahoinpitelystä, vaan murhasta, joka kaiken lisäksi tapahtui aivan naapurien silmien edessä.

Miten tällaista julmuutta esiintyy suvaitsevaisessa pehmo-Suomessa? Mikä tekee viranomaiset ja naapurit välinpitämättömiksi puuttumaan asioihin, vaikka he näkevät lapsen kärsimyksen? Murheellista on, että Helsingin tapaus ei ole suinkaan viime aikojen ainoa, vaan kuukausittain tapahtuu samanlaisia kauheuksia.

Yhteiskunnallisen syrjäytyneisyyden lisääntyminen lisää myös perheväkivaltaa. Päihteet ja huumeet vievät ihmisiltä inhimilliset tunteet. Viranomaiset säätelevät ja valvovat kansalaisten toimia monilla elämänalueilla yhä tarkemmin vuosi vuodelta, mutta tärkeimmässä–lasten suojelussa–tapahtuu nyt turhan paljon epäonnistumisia. Jos perheväkivaltaa esiintyy ja se havaitaan, tiedon pitäisi kulkea viranomaiselta toiselle. Nyt tiedonkulussa on ilmeisiä katkoksia.

Asiantuntijat sanovat, että perheväkivaltaa vähentäisi, jos kunnalliset kodinhoitajat otettaisiin taas käymään ongelmakodeissa. Kun hallituspuolueet kykenivät sopimaan vanhushuollosta, olisi korkea aika huolehtia myös siitä, että kaikki lapset saavat ihmisarvoisen kohtelun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.